ReDrone: Η Ολλανδία αποκτά συστήματα αντιμετώπισης UAV από την ισραηλινή Elbit Systems

Η ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems θα προμηθεύσει ένα πολυεπίπεδο σύστημα αντι-drone στην Ολλανδία, σε μια συμφωνία αξίας 55 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε χθες Δευτέρα.

Η Elbit θα εκπληρώσει τη σύμβαση σε τέσσερα χρόνια, παρέχοντας στην ευρωπαϊκή χώρα το προηγμένο σύστημα αντιμετώπισης μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων (C-UAS) ReDrone.

Το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι τα συστήματα αντι-drone πρόκειται να αναπτυχθούν σε αεροπορικές βάσεις και στο ναυτικό λιμάνι του Ντεν Χέλντερ. Το υπουργείο πρόσθεσε ότι «τα συστήματα C-UAS βοηθούν στην προστασία των μονάδων των ενόπλων δυνάμεων και των κύριων οπλικών συστημάτων από εχθρική δράση και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την προστασία βασικών μη στρατιωτικών υποδομών στην Ολλανδία».

Ως μέρος της σύμβασης, η Elbit θα προμηθεύσει πολλές φορητές και σταθερές διαμορφώσεις του συστήματος ReDrone μαζί με ένα πακέτο υποστήριξης logistics και εκπαίδευση.

Το ReDrone αποτελείται από το ραντάρ DAiR της Elbit και ένα ηλεκτρο-οπτικό ωφέλιμο φορτίο COAPS-L, που παρέχουν μια βελτιωμένη, ενσωματωμένη εναέρια εικόνα μαζί με δυνατότητες ηλεκτρονικής επίθεσης υψηλής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με την Elbit Systems, τα συστήματα μπορούν να διακόψουν την επικοινωνία ενός drone με τον χειριστή του και εμποδίζει τη χρήση του GPS.

Πρόσφατα, η Ολλανδία υπέγραψε μια σύμβαση ύψους 305 εκατομμυρίων δολαρίων με την ισραηλινή εταιρεία για την προμήθεια συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων τύπου Precise & Universal Launching System (PULS).