REMUS 620: Η HII αποκάλυψε το νέο υποβρύχιο drone για το αμερικανικό ΠΝ

Η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική ναυπηγική εταιρεία, η HII, αποκάλυψε ένα νέο μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα μεσαίας κατηγορίας (UUV), το REMUS 620.

Βασισμένο στον σχεδιασμό του επιτυχημένου REMUS 300, που πρόσφατα επέλεξε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ για το πρόγραμμα Lionfish Small UUV, το REMUS 620 έχει διάρκεια μπαταρίας έως και 110 ώρες και εμβέλεια 275 ναυτικών μιλίων, παρέχοντας απαράμιλλες ικανότητες αποστολής για αντίμετρα ναρκών, υδρογραφικές έρευνες, συλλογή πληροφοριών, επιτήρηση και ηλεκτρονικό πόλεμο.

Κατασκευασμένο για να υποστηρίζει επιχειρήσεις ναυτικών και ειδικών επιχειρήσεων της τρέχουσας και της επόμενης γενιάς, το νέο υποβρύχιο drone διαθέτει αρθρωτό σχεδιασμό αρχιτεκτονικής για να διευκολύνει την απρόσκοπτη ενσωμάτωση ωφέλιμου φορτίου και να ενσωματώνει επίσης τη σουίτα λογισμικού αυτονομίας Odyssey.

Το REMUS 620 έχει το ίδιο μέγεθος και βάρος με τα πρώτα UUV μεσαίας κατηγορίας (Littoral Battleship Sensing-Autonomous Undersea Vehicle (LBS-AUV) και LBS-Razorback), τα οποία που λειτουργούν από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ Μοίρες και το Αμερικανικό Ναυτικό Ωκεανογραφικό Κέντρο.

Πολλαπλά REMUS 620 μπορούν να λειτουργήσουν συνεργατικά και να αναπτυχθούν από υποβρύχια, μικρά επανδρωμένα ή μη επανδρωμένα σκάφη, αμφίβια πλοία, πλοία επιφανείας και ελικόπτερα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για την εκτόξευση και τη λειτουργία άλλων μη επανδρωμένων οχημάτων ή ωφέλιμων φορτίων κάτω από τη θάλασσα.

Η αυξημένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας REMUS επιτρέπει στο UUV να εκτελεί μια σημαντικά μεγαλύτερη διαδρομή από και προς μια περιοχή αποστολής από ό,τι προέβλεπαν προηγουμένως υποβρύχια οχήματα μεσαίας κατηγορίας.

Με πληροφορίες από: HII / Breaking defense