Revolver 860: Και UAV made in Taiwan στις μάχες της Ουκρανίας [vid]

Τα μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Revolver 860 που κατασκευάζονται στην Ταϊβάν χρησιμοποιούνται από τις ουκρανικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων, γράφει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα TaiwanNews.

Χθες Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022, το Oryx ανέφερε ότι τα Revolver 860 Armed VTOL UAV έχουν πουληθεί στην Πολωνία και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία.

Κατά το TaiwanNews, το drone Revolver 860 μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο έως και 42 κιλών, επιτρέποντάς του να μεταφέρει έως και οκτώ όλμους των 60 χιλιοστών. Με τους τέσσερις βραχίονες και τους οκτώ έλικές του, μπορεί να παραμείνει στον αέρα για 20 έως 40 λεπτά, ανάλογα με το βάρος και τις συνθήκες του ανέμου.

Όταν η CM Media επικοινώνησε με τον κατασκευαστή των Revolver 860 – την DronesVision που εδρεύει στο Keelung – για σχόλια, δεδομένης της «σύνθετης και μεταβαλλόμενης διεθνούς κατάστασης», αποκάλυψε μόνο ότι έχει αγοραστές στην Πολωνία, η οποία αργότερα παρέδωσε οπλικά της συστήματα στην Ουκρανία και πιθανά το drone «θα πρέπει να έχει ήδη συμμετάσχει σε μάχες».

Όταν ρωτήθηκε την Πέμπτη (18 Αυγούστου) να σχολιάσει τους ισχυρισμούς ότι 800 από τα UAV της Revolver 860 είχαν σταλεί στον ουκρανικό στρατό, εκπρόσωπος της DronesVision είπε στο Taiwan News ότι η εταιρεία αποστέλλει μόνο σε πελάτες στην Πολωνία και δεν μπορεί να σχολιάσει το πού αυτές οι εταιρείες μπορούν αργότερα να στείλουν τα drones καθώς έχει υπογράψει συμφωνίες εμπιστευτικότητας με τους πελάτες της.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι πελάτες στην Πολωνία έχουν αγοράσει την πλήρη γκάμα προϊόντων UAV της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένω των Revolver 860. Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι αγορές των drones έγιναν στην Πολωνία τον Μάρτιο, λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, και έκτοτε αυξάνονται σταθερά.

Σύμφωνα με την εταιρεία επικοινωνίας, ενώ οι άμεσες αποστολές των προϊόντων της στην Ουκρανία έχουν διακοπεί λόγω του πολέμου, ο αριθμός των drones που παραγγέλθηκαν και ο αριθμός των εταιρειών που κάνουν παραγγελίες από την Πολωνία έχουν αυξηθεί σταθερά τους τελευταίους πέντε μήνες.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει πώς κάποιο μπορεί να ρίξουν όλμους από το drone Revolver 860:

Κι εδώ ένα βίντεο από επίθεση των Ουκρανών με drone – θα μπορούσε να είναι και από την Ταϊβάν – εναντίον ρωσικού άρματος μάχης:

Πηγή: taiwannews.com.tw