Ρωσία: Απόλυτα επιτυχημένη η δοκιμή νέου αντι-βαλλιστικού πυραύλου [pic,vid]

Η Ρωσία συνεχίζει ακάθεκτα το πρόγραμμα εξοπλισμών της, με την δοκιμή ενός «κρυφού όπλου», το οποίο όπως δείχνουν πλάνα που δημοσίευσε το Υπουργείο Άμυνας της χώρας, εντάσσεται στην πυραυλική ασπίδα προστασίας της χώρας.

Μπορεί η συζήτηση τους τελευταίους μήνες να περιστρέφεται γύρω από τους S-400, ωστόσο φαίνεται πως το ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας δεν είναι το μόνο προηγμένο τέτοιου είδους αμυντικό σύστημα, στο οπλοστάσιο του Προέδρου Πούτιν, με τα πλάνα να…»εντυπωσιάζουν».

Γιατί το πεδίο δοκιμών έχει σημασία ;

Η Ρωσία δοκίμασε με επιτυχία ένα νέο «άγνωστο» πύραυλο, με το Υπουργείο να αναφέρει ότι  ο πύραυλος «έπληξε με ακρίβεια τον στόχο» στο πεδίο δοκιμών Sary-Shagan στο Καζακστάν.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι στο συγκεκριμένο πεδίο δοκιμών, η Μόσχα συνηθίζει να πραγματοποιεί δοκιμές πυραυλικών συστημάτων που σχεδιάστηκαν για να προστατεύσουν τον εναέριο χώρο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Οι εν λόγω πύραυλοι στη συνέχεια αναπτύχθηκαν για την προστασία της ρωσικής πρωτεύουσας, Μόσχας και αποτελούνται από το αντι-βαλλιστικό πυραυλικό σύστημα A-135, που εκτοξεύει πυραύλους μικρής εμβέλειας με πυρηνικές κεφαλές για την αναχαίτιση ενδεχόμενων εναέριων απειλών και επιθέσεων.

Αυτό ίσως δημιουργεί υποθέσεις για τον τύπο του πυραυλικού συστήματος που δοκίμασε επιτυχώς η Μόσχα τις προηγούμενες μέρες, καθώς το Υπουργείο κυκλοφόρησε μεν πλάνα, δίχως ωστόσο να αποκαλύπτει περαιτέρω πληροφορίες.

Δείτε το βίντεο του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας:

Πηγή: The Moscow Times