Ρωσία: Δημοσίευσε βίντεο με την καταστροφή ουκρανικού Leopard 2, αλλά μοιάζει περισσότερο με…τρακτέρ

Την ώρα που ο Σεργκέι Σοϊγκού ανακοίνωσε την «απόκρουση της ουκρανικής αντεπίθεσης», το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο το οποίο δείχνει, όπως υποστηρίζει, την καταστροφή ουκρανικών αρμάτων μάχη τύπου Leopard 2.

«Στις 5 Ιουνίου, το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε επίθεση σε επτά κατευθύνσεις. Υπέστη σημαντικές απώλειες: πάνω από 1.600 στρατιωτικό προσωπικό, 28 άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 8 Leopards και τριών AMX-10, 136 μονάδες άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ για την μία από τις προσπάθειες αντεπίθεσης της Ουκρανίας.

Μαζί με την ανακοίνωση, η Ρωσία δημοσίευσε και ένα βίντεο, το οποίο δείχνει πυρά να εκτοξεύονται από ένα ρωσικό ελικόπτερο Ka-52 κατά των ουκρανικών αρμάτων μάχης. Όπως υποστηρίζει το ρωσικό ΥΠΑΜ, αυτή είναι η πρώτη φορά που υπάρχει «οπτικό αποδεικτικό στοιχείο» για την καταστροφή ενός Leopard 2.

Δείτε το βίντεο του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας:

 Μοιάζει περισσότερο με αγροτικό όχημα παρά με άρμα μάχης

Από την στιγμή που δημοσιεύθηκε το συγκεκριμένο βίντεο, ουκρανικοί αλλά και ρωσικοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έσπευσαν να επισημάνουν το γεγονός ότι ο στόχος που καταστρέφεται δεν μοιάζει με άρμα μάχης, πόσο μάλλον με το γερμανικής κατασκευής Leopard 2. Όπως τονίζουν πολλοί, ο στόχος φαίνεται να είναι ένα ουκρανικό αγροτικό όχημα!

Ο πρώτος στόχος που φαίνεται να καταστρέφεται από τα πυρά του ρωσικού ελικοπτέρου είναι σχεδόν αδύνατο να είναι ένα Leopard 2, καθώς τίποτα στην όψη του δεν θυμίζει το γερμανικό άρμα μάχης, παραδέχεται Ρώσος στρατιωτικός μπλόγκερ στο κανάλι του στο Telegram.

Ο δεύτερος στόχος στο εν λόγω βίντεο είναι πολύ μακριά και δεν είναι καλή η ανάλυση, ώστε να ταυτοποιηθεί αν είναι όντως ουκρανικό άρμα μάχης και ο τύπος αυτού.