Ρωσία: Δοκιμάζει ένα από τα πιο ισχυρά και «τρομακτικά» πυροβόλα στον κόσμο

Πριν από ένα χρόνο περίπου, είχε γίνει γνωστό πως η Ρωσία επιδιώκει να εκσυγχρονίσει οπλικά και πυραυλικά συστήματα που χρονολογούνται από την σοβιετική περίοδο, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες σε δύναμη πυρός των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ένα από αυτά τα όπλα, το θρυλικό πυροβόλο όπλο «2S7» έχει υποστεί τεράστια αναβάθμιση και βελτίωση, προκειμένου να τεθεί ξανά σε λειτουργία και σε υπηρεσία του ρωσικού στρατού, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά αλλά και «τρομακτικά» όπλα στον κόσμο.

Ειδικότερα, το νέο αυτό όπλο που ονομάζεται και ως «Maltka», θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα πυροβόλα όπλα στον κόσμο και αποτελεί μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του πυροβόλου «2S7», το οποίο είναι σε θέση να εκτελεί 2,5 βλήματα το λεπτό, ενώ απαιτεί μια ομάδα 7 ατόμων για να χειριστεί το οπλικό σύστημα.

Υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε σχετικά με την δοκιμή του «Maltka» ότι αυτό τον μήνα ολοκληρώθηκε μια πολύ σημαντική διαδικασία αναβάθμισης του πυροβόλου όπλου, ενώ από το νέο έτος αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την σειριακή παραγωγή των οπλικών αυτών συστημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πυροβόλο αυτό όπλο ζυγίζει 46,5 τόνους και μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ευρύ φάσμα βλημάτων και πυρομαχικών.

Με πληροφορίες από: Sputnik / Φωτογραφία Twitter