Ρωσία: Καθελκύστηκε η νέα προηγμένη κορβέττα Gremyashchiy για το Πολεμικό Ναυτικό

Τα εξοπλιστικά προγράμματα ενίσχυσης των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, καθώς όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, καθελκύστηκε η νέα προηγμένη κορβέττα  Gremyashchiy για το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας.

Το «διαμάντι» του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού καθελκύστηκε πριν από λίγες μέρες, με την κορβέττα Gremyashchiy να τραβάει τα «βλέμματα» λόγω των τεχνικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών που διαθέτει, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αναμένεται να εξοπλιστεί με προηγμένα πυραυλικά συστήματα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο δηλώσεις του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας, «έξι ακόμα κορβέττες της ίδιας κλάσσης αναμένεται να κατασκευαστούν για να ενταχθούν στις τάξεις του Στόλου του Ειρηνικού, ενώ θα ενσωματώσουν και υπερηχητικά πυραυλικά συστήματα Tsirkon στο οπλοστάσιό τους».

Ποια τα χαρακτηριστικά τους

Οι κορβέττες αυτής της κλάσσης έχουν σχεδιαστεί για να εντοπίζουν, να αναχαιτίζουν και να καταστρέφουν εχθρικές μονάδες επιφανείας ενώ διαθέτουν τα απαραίτητα όπλα για ανθυποβρυχιακό πόλεμο. Έχουν εκτόπισμα περίπου 2.200 τόνους και επιχειρησιακή εμβέλεια 3.500 μίλια.

Επίσης, διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα οπλικών και πυραυλικών συστημάτων, όπως πυραύλους Kalibr-NK, αντιαεροπορικούς πυραύλων Redut και συστήματα Paket, για ανθυποβρυχιακό πόλεμο. Επίσης είναι ικανό να φέρει πυραύλους cruise Kalibr-NK και / ή Oniks, καθώς επίσης μπορεί να φέρει και ένα ελικόπτερο τύπου Kamov Ka-27.

Πηγή: TASS / Φωτογραφία αρχείου