Ρωσία: Ουκρανικά Bayraktar και M777 παρουσιάζονται ως «τρόπαια» στην έκθεση Army 2022 [pics,vid]]

Η Ρωσία φέρεται να τοποθέτησε «ουκρανικά τρόπαια» σε πλήρη επίδειξη στην έκθεση Army 2022 Defense Expo σήμερα, Τρίτη 16 Αυγούστου, που διεξάγεται στη Μόσχα.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δημοσιευθεί βίντεο και φωτογραφίες από το εσωτερικό της έκθεσης που δείχνουν ουκρανικά πυροβόλα M777 και μη επανδρωμένα αεροσκάφη TB2 Bayraktar να παρουσιάζονται ως «τρόπαια» που κατακτήθηκαν κατά την διάρκεια του πολέμου.

«Φωτογραφίες ενός ουκρανικού TB2 UCAV ως μέρος της έκθεσης τροπαίων στην αμυντική έκθεση του Ρωσικού Στρατού 2022. Συναρμολογήθηκε από πολλαπλά TB2 που καταρρίφθηκαν ή συνετρίβη (η Ρωσία ανέκτησε επίσης μερικά από τη Λιβύη και τη Συρία). Φαίνεται να είναι εξοπλισμένο με πυρομαχικά MAM-L και MAM-C», αναφέρει στον λογαριασμό του στο Twitter ο στρατιτικός αναλυτής Rob Lee.

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες του διαδικτύου φέρεται να είναι δύσπιστοι ως προς την αυθεντικότητα των εξοπλισμών. Τα ουκρανικά όπλα είναι προφανώς συντηρημένα για τις ανάγκες της επίδειξής τους στην έκθεση. Πολλοί, όμως, αναφέρονται στην πιθανότητα να είναι εντελώς ψεύτικα και να μην είναι στην πραγματικότητα ουκρανικοί εξοπλισμοί που αιχμαλωτίστηκαν κατά την διάρκεια του πολέμου.

Οι συγκεκριμένοι εξοπλισμοί του ουκρανικού στρατού έχουν προκαλέσει τρομερές απώλειες στις ρωσικές δυνάμεις στις πρώτες γραμμές μάχης στα ανατολικά. Πιθανότατα γι’αυτό οι Ρώσοι διάλεξαν να επιδείξουν τα συγκεκριμένα συστήματα ως «τρόπαια» στην αμυντική έκθεση, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα σε Ουκρανία, αλλά και στην Δύση που προμηθεύει με όπλα το Κίεβο.

Με πληροφορίες από: Euroweekly / Φωτογραφία Twitter