Ρωσία: «Σοκάρουν» τα πλάνα από νέα δοκιμή αντιβαλλιστικού πυραύλου [vid]

Η Ρωσία συνεχίζει προσηλωμένη στην προσπάθεια ανάπτυξης προηγμένων οπλικών συστημάτων που θα της δώσουν πλεονέκτημα τόσο στις συγκρούσεις όσο και στην προστασία από τις εχθρικές δυνάμεις και απειλές του μέλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, η Μόσχα έχει ήδη προχωρήσει αρκετά μπροστά στην παραγωγή πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας,  όπως οι S-500, ωστόσο γνωρίζουν πως θα χρειαστούν ακόμα πιο εξελιγμένα συστήματα προστασίας και έτσι πριν από λίγες μέρες «δοκίμασαν» ένα νέο αλλά και άγνωστο αντιβαλλιστικό πύραυλο.

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας , η διοίκηση των αεροπορικών δυνάμεων προχώρησε στην επιτυχημένη δοκιμή ενός νέου αντιβαλλιστικού πυραύλου, στην περιοχή  Sary-Shagan στο Καζακστάν.

Όπως ανέφερε Ρώσος αξιωματικός, ο νέος αυτός πύραυλος «έχει επιδείξει θετικά στοιχεία και χαρακτηριστικά, ενώ κατάφερε να καταστρέψει την εναέρια απειλή που του τέθηκε στο πλαίσιο της δοκιμής».

Ωστόσο ο ίδιος δεν διευκρίνισε ποιος είναι ο συγκεκριμένος πύραυλος, ούτε έδωσε παραπάνω πληροφορίες για την κατασκευή, λειτουργία και την εκρηκτική ύλη που φέρει, αλλά έμεινε στο ότι ο εκτοξευτής που χρησιμοποιήθηκε βρίσκεται ήδη σε υπηρεσία στην Ρωσία.

Δείτε το βίντεο:

Με πληροφορίες από: RT