Royal Navy: Ρωσικές κορβέτες και άλλα πολεμικά πλοία πλησίασαν στις ακτές της Βρετανίας [pics]

Το βρετανικό Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό (Royal Navy) και η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) εντόπισαν σήμερα και παρακολούθησαν μια ομάδα ρωσικών πολεμικών πλοίων που πλησίασαν τις αγγλικές ακτές.

Το περιπολικό σκάφος HMS Tyne, η φρεγάτα κλάσης Type 23 HMS Portland και ένα αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας P8 Poseidon της RAF Lossiemouth ανέφεραν τις κινήσεις του ρωσικού ναυτικού στη Μάγχη, τη Βόρεια Θάλασσα και τον Βόρειο Ατλαντικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Royal Navy.

Οι ρωσικές κορβέτες Boikiy και Grad, το καταδρομικό Marshal Ustinov, το αντιτορπιλικού κλάσης Udaloy Severomorsk και άλλα πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού πέρασαν σήμερα Πέμπτη από το στενό της Μάγχης, τη στενή λωρίδα θάλασσας που χωρίζει τη Βρετανία με την Ευρώπη.

«Τα πλοία και τα αεροσκάφη του Royal Navy πραγματοποιούν τακτικά εκπαίδευση με το αεροσκάφος περιπολίας P-8 Poseidon της RAF, επιτρέποντας την απρόσκοπτη μετάβαση σε επιχειρήσεις για την προστασία των θαλάσσιων περιοχών γύρω από το Ηνωμένο Βασίλειο», προστίθεται στην ανακοίνωση.