Άρχισαν οι αλλαγές στις κρατικές αμυντικές βιομηχανίες. Σύμβουλος στα ΕΑΣ.

Η εταιρεία KPMG Σύμβουλοι Α.Ε τοποθετήθηκε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος στα ΕΑΣ. Τη δουλειά ωστόσο θα κάνει η Δικηγορική Εταιρεία Φορτσάκης,Διακόπουλος,Μυλονογιάννης και Συνεργάτες,μια εταιρεία με μεγάλο παρελθόν σε θέματα άμυνας.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει:

«Στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης στους τομείς της ενέργειας και των αμυντικών βιομηχανιών, η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε τη διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης της συμμετοχής του Δημοσίου στην Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε. (ΔΕΠΑ) και στην Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε. (ΕΑΣ) αντίστοιχα. Για το σκοπό αυτό, ανέθεσε τα δύο έργα σε χρηματοοικονομικούς συμβούλους και νομικούς συμβούλους.
Ειδικότερα, όσον αφορά στη ΔΕΠΑ, το έργο του χρηματοοικονομικού συμβούλου ανατέθηκε στις τράπεζες Alpha Bank Α.Ε., N M Rothschild & Sons LTD και UBS Limited και του νομικού συμβούλου στη Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη. Όσον αφορά στην ΕΑΣ το έργο του χρηματοοικονομικού συμβούλου ανατέθηκε στην εταιρία KPMG Σύμβουλοι Α.Ε. και του νομικού συμβούλου στη Δικηγορική Εταιρία Φορτσάκης, Διακόπουλος, Μυλονογιάννης & Συνεργάτες. «

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την τύχη των ΕΑΣ. Η κατάσταση της εταιρείας είναι τραγική,αναζητούνται εναγωνίως προγράμματα παραγωγής που θα μπορέσουν έστω και προσωρινά να την κρατήσουν στη ζωή και όσο κι αν η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν εξετάζεται θέμα ιδιωτικοποίησης ή πώλησης,όλα είναι ανοιχτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδιαφέρον από την αμερικανική εταιρεία ATK,υπό προϋποθέσεις που είναι βέβαιο ότι δεν θα ικανοποιήσουν τους εργαζόμενους.