S-400: Η Ινδία θα παραλάβει σύντομα την 3η παρτίδα των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων

Η παράδοση της τρίτης παρτίδας συστημάτων αεράμυνας S-400 στην Ινδία θα ολοκληρωθεί σύντομα, δήλωσε χθες ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Νέο Δελχί, Ντένις Αλίποφ.

«Για τα S-400 μπορώ να πω ότι το τρίτο μέρος των προμηθειών θα ολοκληρωθεί στο πολύ εγγύς μέλλον», δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στην Ινδία τόνισε ότι «και οι δύο πλευρές έχουν δεσμευτεί για την ολοκλήρωση του συνόλου της σύμβασης. Σίγουρα θα το κάνουμε. Τίποτα δεν το εμποδίζει». Το πέμπτο και τελευταίο σύστημα αναμένεται να παραδοθεί ως το τέλος του 2023.

Το Νέο Δελχί ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αγοράσει τα ρωσικής κατασκευής συστήματα αεράμυνας S-400 το 2015. Κατά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ινδία, το 2018, υπεγράφη σύμβαση ανάμεσα στις δύο χώρες 5,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παράδοση πέντε αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf.

Το ρωσικό σύστημα Triumf τέθηκε σε υπηρεσία με τον ρωσικό στρατό το 2007. Έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει στρατηγικά και τακτικά αεροσκάφη, βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους cruise και υπερηχητικά όπλα και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν κατά επίγειων εγκαταστάσεων. Το S-400 μπορεί να εμπλέξει στόχους σε απόσταση έως και 400 km και σε υψόμετρο έως 30 km.

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία αρχείου