S-400: Η Ρωσία στέλνει νέα «παρτίδα» πυραύλων στην Κίνα

Την ίδια στιγμή που η συμφωνία ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία για τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-400 βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Άγκυρα, η Μόσχα στέλνει νέα «παρτίδα» πυραύλων στον κύριο ανταγωνιστή των Αμερικανών, την Κίνα.

Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή δεν θα πρέπει να ξαφνιάσει κανέναν, καθώς εκτός από την στενή εμπορική και οικονομική συνεργασία ανάμεσα σε Ρωσία και Κίνα, οι διακρατικές τους σχέσεις έχουν εμβαθύνει και στο στρατιωτικό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά όμως τη νέα αυτή «παραγγελία» των S-400, πρόκειται ουσιαστικά για την αντικατάσταση μιας προηγούμενης αποστολής με προορισμό την Κίνα, που είχε άδοξο τέλος, όταν το 2017 τα πλοία που μετέφεραν τους πυραύλους συνάντησαν μεγάλη κακοκαιρία και καταιγίδες, με αποτέλεσμα οι ρωσικοί πύραυλοι να υποστούν μεγάλη ζημιά και έτσι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η εν λόγω παράδοση.

Ωστόσο, φαίνεται πως το Κρεμλίνο μερίμνησε για το Πεκίνο και όπως ανέφερε πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων TASS:

«Στις αρχές Απριλίου, αρκετές δεκάδες νέοι πύραυλοι S-400 στάλθηκαν μέσω θαλάσσης με πορεία από τη Βαλτική Θάλασσα στην Κίνα για να αντικαταστήσουν τους πυραύλους που είχαν καταστραφεί λόγω καταιγίδας στη Μάγχη».

Με πληροφορίες από : TASS