S-400: Ουκρανικά HIMARS κατέστρεψαν ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα αεράμυνας της Ρωσίας [pics]

Το ουκρανικό πυροβολικό φέρεται να κατέστρεψε μέρος ενός από τα πιο προηγμένα συστήματα αεράμυνας της Ρωσίας, ένα S-400 στην περιοχή της Χερσώνας.

Εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωης δείχνουν έναν κατεστραμμένο κινητό σταθμό διοίκησης 55K6E. Το σύστημα φαίνεται να καταστράφηκε από μια ουκρανική επίθεση με HIMARS κατά ρωσικών αποθηκών στη Χερσώνα στις 20 Μαΐου 2023.

Το 55K6E είναι ένας κινητός σταθμός διοίκησης τοποθετημένος σε φορτηγό που έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνεται με συγκεκριμένες διεπαφές και λογισμικό των συστημάτων ραντάρ S-400 Triumf.

Σύμφωνα με αναλυτές ανοιχτών πηγών πληροφόρησης που παρακολουθούν τις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία, η πρώτη καταγεγραμμένη απώλεια ενός ρωσικού πυραυλικού συστήματος αεροπορικής άμυνας τύπου S-400 έγινε στις αρχές του έτους, στην περιοχή της Ζαπορίζια, 60 χιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή των Ρώσων.

Η Ουκρανία δεν έχει επιβεβαιώσει ότι κατέστρεψε άλλο ένα ρωσικό σύστημα αεράμυνας, ενώ ούτε η Ρωσία έχει σχολιάσειτην πιθανή απώλεια.

Με πληροφορίες από: Defence Blog