Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα 30/9/2026 ότι γίνεται «δουλειά», η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα για την ενδεχόμενη μεταφορά από την Άγκυρα των ρωσικών αντιπυραυλικών αμυντικών συστημάτων S-400 σε τρίτη χώρα, η οποία θα πρέπει να είναι χώρα σύμμαχος της Ρωσίας.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε το Σάββατο ότι η Μόσχα θα μπορούσε ενδεχομένως να συμφωνήσει να μεταπωληθούν τα συστήματα S-400 σε μια χώρα «υπεύθυνη που να συνδέεται με φιλικές σχέσεις» με τη Ρωσία, χωρίς να προσθέσει άλλες λεπτομέρειες.
«Αυτό το θέμα είναι στην ημερήσια διάταξη. Γίνεται η κατάλληλη δουλειά και οι κατάλληλες επαφές», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
🚨🇹🇷🇷🇺 Kremlin: Türkiye’deki S-400’lerin transferi gündemde
— Turkish Defence Agency (@tdefenceagency) September 30, 2026
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye’de bulunan S-400 hava savunma sistemlerinin başka bir ülkeye taşınması konusunun gündemde olduğunu açıkladı.
Peskov, “Bu kapsamda gerekli çalışmalar yürütülüyor ve ilgili… pic.twitter.com/5Jt176nEDC
Υπενθυμίζεται πως η αγορά των S-400 ήταν η αιτία που η Τουρκία εξοβελίστηκε από το πρόγραμμα παραγωγής των αμερικανικών μαχητικών 5ης γενιάς F-35.




