S-400 στην Τουρκία: Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει τις διαπραγματεύσεις για την μεταφορά τους σε «φιλική χώρα»

Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει πρόσφατα και ο Σεργκέι Λαβρόφ

S-400 στην Τουρκία: Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει τις διαπραγματεύσεις για την μεταφορά τους σε «φιλική χώρα»

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα 30/9/2026 ότι γίνεται «δουλειά», η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα για την ενδεχόμενη μεταφορά από την Άγκυρα των ρωσικών αντιπυραυλικών αμυντικών συστημάτων S-400 σε τρίτη χώρα, η οποία θα πρέπει να είναι χώρα σύμμαχος της Ρωσίας.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε το Σάββατο ότι η Μόσχα θα μπορούσε ενδεχομένως να συμφωνήσει να μεταπωληθούν τα συστήματα S-400 σε μια χώρα «υπεύθυνη που να συνδέεται με φιλικές σχέσεις» με τη Ρωσία, χωρίς να προσθέσει άλλες λεπτομέρειες.

«Αυτό το θέμα είναι στην ημερήσια διάταξη. Γίνεται η κατάλληλη δουλειά και οι κατάλληλες επαφές», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζεται πως η αγορά των S-400 ήταν η αιτία που η Τουρκία εξοβελίστηκε από το πρόγραμμα παραγωγής των αμερικανικών μαχητικών 5ης γενιάς F-35.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

NASAMS
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Το Βέλγιο πληρώνει σχεδόν 1 δισ. ευρώ για συστήματα αεράμυνας NASAMS – Θα μεταφέρει τρία F-16 στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του έτους

Η Ολλανδία προμηθεύεται τα συστήματα για λογαριασμό του Βελγίου, αναφέρει η Kongsberg, προσθέτοντας ότι η βελγική Πολεμική Αεροπορία είναι ο τελικός χρήστης