OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

S-500: Έτοιμο για μαζική παραγωγή το ρωσικό πυραυλικό σύστημα [pics]

03/05/2019 - 08:02
S-500
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τόσο το σύστημα ραντάρ όσο και ο σταθμός ελέγχου και διοίκησης ραντάρ πολλαπλών ρόλων, που αποτελούν συστατικά μέρη του ρωσικού πυραυλικού συστήματα αεροπορικής άμυνας  S-500 Prometheus έχουν δοκιμασθεί επιτυχώς και πλέον είναι για σειριακή παραγωγή, σύμφωνα με πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Στις πιο πρόσφατες δοκιμές, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στη συνεργασία και το συνδυασμό μεταξύ των συστημάτων ραντάρ S-500 και των πυραυλικών συστημάτων Pantsir-SM.

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Anton Lavrov εξήγησε ότι τα ραντάρ των S-500 θα είναι «υπεύθυνα» για απειλές μεγάλης εμβέλειας, όπως βαλλιστικοί πύραυλοι και αεροσκάφη, ενώ οι χειριστές των Pantsir-SM θα «επικεντρωθούν» στα μη επανδρωμένα οχήματα. Το S-500 προορίζεται επίσης να λειτουργεί  μαζί με τους S-300, S-350 και τους S-400.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο, ο Αντιστράτηγος Lyaporov, είχε δηλώσει ότι τα πυραυλικά συστήματα  S-500 και S-350 θα ενταχθούν στο οπλοστάσιο της Ρωσίας μέχρι το 2020.

Ποιες είναι οι δυνατότητες του τρομερού πυραυλικού συστήματος

Το πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-500 Prometey («Prometheus») είναι ένα νέας γενιάς σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος με εμβέλεια 400 με 600 χιλιομέτρων (250-370 μίλια), σχεδιασμένο για την παρακολούθηση και την καταστροφή διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, αλλά και πυραύλων μικρότερου βεληνεκούς και αεροσκαφών.

S-500

έχει πρωτοφανή ικανότητα να καταρρίπτει στόχους σε μεγάλο ύψος, συμπεριλαμβανομένων των βαλλιστικών πυραύλων και δορυφόρων, αλλά και σε εξαιρετικά μεγάλες αποστάσεις, με κάποιες αναφορές να κάνουν λόγο ότι είναι σε θέση να εντοπίζει και να εμπλέκει stealth πολεμικά αεροσκάφη.

Το S-500 θα χρησιμοποιεί διάφορα είδη πυραύλων ανάλογα τους στόχους που αντιμετωπίζει, όπως για παράδειγμα την οικογένεια των πυραύλων 48N6, τα οποία έχουν εμβέλεια μέχρι 240 χιλιόμετρα ή την έκδοση 40N6 με υψηλότερες επιδόσεις αλλά και του μικρότερου βεληνεκούς βλήματα 9M96 και 9M100.

Ενάντια στις απειλές των βαλλιστικών πυραύλων το S-500 χρησιμοποιεί τους πυραύλους 77N6-N και 77N6-N1, οι οποίοι είναι ικανοί να χτυπήσουν τους στόχους τους με ταχύτητα επτά χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, η οποία είναι ιδανική για την καταστροφή κάθε εισερχόμενου εναέριου στόχου, συμπεριλαμβανομένων και δορυφόρων.

Μπορεί να επιτεθεί ταυτόχρονα σε 10 εισερχόμενους βαλλιστικούς πυραύλους και έχει απόκριση μικρότερη από τέσσερα δευτερόλεπτα.

Με πληροφορίες από: UAWire / National Interest

Tags: S-500ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΜΥΝΑΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

FDI
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

FDI: Σύντομα η καθέλκυση της δεύτερης γαλλικής φρεγάτας – Σε πλήρη εξέλιξη και το ελληνικό πρόγραμμα

11/05/2026 - 17:12
Iron Dome
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Iron Dome: «Σχεδόν 99% αποτελεσματικός εναντίον των πυραύλων της Χαμάς και της Χεζμπολάχ»

11/05/2026 - 15:17
KAAN
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

KAAN: «Έκλεισε» η προμήθεια των πρώτων 20 μαχητικών αεροσκαφών για την τουρκική πολεμική αεροπορία

11/05/2026 - 11:55

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: 1947: Εγκαινιάζεται το στρατόπεδο Μακρονήσου, το οποίο προορίζεται κυρίως για τον εγκλεισμό «ύποπτων στρατιωτικών»

Τραμπ: Κρίσιμη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για τα επόμενα βήματα στο Ιράν – «Στο τραπέζι» η επανέναρξη των επιθέσεων

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

Λευκάδα: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης των εκρηκτικών που βρέθηκαν στο θαλάσσιο drone [vid]

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

«NATO Tiger Meet 2026»: Παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ η DV Day της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης στον Άραξο [pics, vid]

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

Τουρκία – Συρία: Συνοριακό φυλάκιο μεταξύ των δύο χωρών ανοίγει ξανά μετά από 12 χρόνια

Top News

Λευτέρης Πανταζής: Ο Akylas θα βγει πρώτος στη Eurovision, του κάνω πρόταση να τραγουδάμε του χρόνου μαζί

Χριστίνα Βίδου: Η πρώτη «καλησπέρα» στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, μετά την αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη

Η Αμαλία Κωστοπούλου έγινε 29 ετών: Σε ευχαριστώ Θεέ μου για αυτή την γεμάτη και όμορφη ζωή

Σενάρια για εκλογές τον Σεπτέμβριο: Οι πέντε προϋποθέσεις και ο παράγοντας των δικογραφιών

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert