S-500: «Βόμβα» της Μόσχας για την παραγωγή των προηγμένων πυραύλων [vid]

Οι πύραυλοι S-500 αναμένεται να αποτελέσουν το πιο προηγμένο και το πιο τεχνολογικά εξελιγμένο σύστημα αεροπορικής άμυνας της Ρωσίας και η Μόσχα σκοπεύει να το θέσει σε λειτουργία το συντομότερο δυνατό, γι’αυτό η σειριακή παραγωγή του είναι κορυφαία προτεραιότητα.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, φαίνεται πως το 2020 θα είναι η χρονιά «ορόσημο» για την παραγωγή του πυραυλικού συστήματος S-500, μια εξέλιξη που σίγουρα θα προκαλέσει προβληματισμούς και ανησυχία στην Δύση αλλά και ενδιαφέρον στην…Τουρκία.

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο πρόσφατης συνέντευξης του, ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, Διευθύνων Σύμβουλος της κρατικής εταιρείας Rostec, που είναι γνωστή στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, η σειριακή παραγωγή του πιο εξελιγμένου συστήματος πυραύλων αεροπορικής άμυνας S-500 θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι πιστεύει πως η σειριακή παραγωγή «θα ξεκινήσει σε ένα χρόνο», ενώ προσέθεσε ότι η Ρωσία δεν προτίθεται να προχωρήσει σε εξαγωγές του συγκεκριμένου πυραυλικού συστήματος αεροπορικής άμυνας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Διευκρίνισε ότι προτεραιότητα είναι να καλυφθούν οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας και στη συνέχεια να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την εξαγωγή των αντιαεροπορικών συστημάτων.

Σε ό,τι αφορά το πυραυλικό σύστημα S-500, αυτό προορίζεται να αντικαταστήσει τα συστήματα S-400 και αναμένεται να τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία για τα επόμενα 25 χρόνια.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, υπογράμμισε ότι τα πυραυλικά συστήματα S-500 θα παραδοθούν στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις μέσα στο 2020, ενώ ήδη προσωπικό και στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας εκπαιδεύονται από το 2017 στην χρήση και την λειτουργία τους, ώστε να βρίσκονται στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από: TASS