«Αποκάλυψη» για τους S-550: «Δεν είναι πιο προηγμένοι από τους S-500»

Τι αποκάλυψε πηγή προσκείμενη στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας για τα νέα προηγμένα πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-550 αλλά και S-500.

Onalert Newsroom
S-550

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πηγή προσκείμενη στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι τα νέα προηγμένα πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-550 αλλά και S-500 θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να υπερασπίζονται στρατηγικά σημαντικές εγκαταστάσεις και υποδομές από εχθρικές πυραυλικές επιθέσεις.

Ωστόσο, στη συνέχεια πρόσθεσε πως το σύστημα αεράμυνας τύπου S-550 δεν θα αντικαταστήσει το S-500, γιατί δεν είναι πιο προηγμένο από τον προκάτοχό του και στην πραγματικότητα, είναι μια «πιο ελαφριά έκδοση» από τους S-500, διότι θα στοχεύουν σε διαφορετικού είδους απειλές. Ακόμα, τόνισε ότι αυτά τα πυραυλικά συστήματα θα αποτελέσουν τη «ραχοκοκαλιά» του νέου δικτύου αεράμυνας της Ρωσίας, σε συνδυασμό και με τους πυραύλους S-350 Vityaz.

Τέλος, διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα ανάπτυξης των S-550 δεν αποτελεί μια προσπάθεια «αναβίωσης» του ομώνυμου αναπτυξιακού προγράμματος της σοβιετικής εποχής. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχους, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το πυραυλικό σύστημα S-550 θα διαθέτει εκτεταμένη ικανότητα ανίχνευσης και εντοπισμού στόχων, αλλά και μεγαλύτερο βεληνεκές στους πυραύλους που θα εκτοξεύει για την αναχαίτιση των εχθρικών απειλών.

Με πληροφορίες από: TASS 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο του ομίλου CSG
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ο Όμιλος CSG εξασφαλίζει συμφωνία-πλαίσιο ύψους 4,2 δισ. δολαρίων με τον Στρατό των ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό εργοστασίων πυρομαχικών

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό επτά εγκαταστάσεων πυρομαχικών του Στρατού των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας νέων παραγωγικών δυνατοτήτων

FDI - Belharra
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

FDI: Η Γαλλία διπλασιάζει τους πυραύλους Aster στις φρεγάτες της – Στα 32 κελιά κάθετης εκτόξευσης, όπως στις ελληνικές Belharra

Η γαλλική Διεύθυνση Εξοπλισμών (DGA) οριστικοποίησε τη παραγγελία με τη Naval Group και την MBDA - Ποιες μονάδες θα αποκτήσουν πρώτες τη νέα διαμόρφωση