Sarmat: Νέες επιτυχείς δοκιμές για το «ασταμάτητο» πυρηνικό όπλο της Ρωσίας

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ο υπερηχητικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat ολοκλήρωσε με επιτυχία τις νέες πτητικές δοκιμές του.

Ωστόσο, δεν δόθηκαν συγκεκριμένες νέες λεπτομέρειες για την εκτόξευση από τον διοικητή των Ρωσικών Στρατηγικών Δυνάμεων Πυραύλων (RVSN) στρατηγό Σεργκέι Καρακάεφ, ο οποίος έκανε την ανακοίνωση χωρίς τις τυπικές «φανφάρες» του Κρεμλίνου.

Τον Απρίλιο, δόθηκαν αμέσως πληροφορίες σχετικά με την πρώτη δοκιμή πτήσης του υποτιθέμενου «ασταμάτητου υπερηχητικού θηρίου» του Πούτιν με ταχύτητα 15.880 mph. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημιουργηθεί βίντεο ή φωτογραφίες που να δείχνουν νέες εκτοξεύσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο Plesetsk στη βόρεια Ρωσία.

Η ανακοίνωσε έγινε εν μέσω εικασιών ότι ο πολυδιαφημισμένος πύραυλος βρίσκεται πίσω από το χρονοδιάγραμμά του για μαζική παραγωγή.

Διαβάστε ακόμη: Sarmat: Νέες αποκαλύψεις για τον «πυρηνικό Σατανά» του Πούτιν – Τι ικανότητες έχει [vid]

Τον Μάιο, ο πρώην επικεφαλής της Roscosmos Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο οποίος θεωρείται στενός σύμμαχος του Πούτιν, είπε ότι σχεδόν 50 πύραυλοι τύπου Sarmat, οι οποίοι ήταν σε «μαζική παραγωγή», θα τεθούν σύντομα σε υπηρεσία.

Στις αρχές Ιουνίου, είχε προγραμματιστεί μια μεγάλη δοκιμή ενός πυραύλου ICBM και οι ντόπιοι κοντά στην περιοχή δοκιμών, Kura, προειδοποιήθηκαν να μείνουν μακριά από την τοποθεσία-στόχο στην απομακρυσμένη περιοχή Καμτσάτκα στην ανατολική Ρωσία. Ωστόσο, αυτή η δοκιμή δεν έγινε ποτέ, ενώ δεν έγινε ανακοίνωση που να ορίζει νέα ημερομηνία.

Με πληροφορίες από: TASS / Daily Mail / Φωτογραφία αρχείου Reuters