«Σάρωσε» η ΘΕΩΝ στην IDEX 2015

Με επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της Θέων Αισθητήρες στη διεθνούς εμβέλειας έκθεση αμυντικού εξοπλισμού, IDEX 2015. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Άμπου Ντάμπι, HAE, από τις 22 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2015.

Οι δεκάδες επισκέπτες του περιπτέρου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα best seller προϊόντα της εταιρείας, όπως τα μονόκυαλα και τα δίκυαλα (ARGUS, ARGUS PANOPTES), τις σκοπευτικές διόπτρες (ARTEMIS), τα περισκόπια νυχτερινής οδήγησης (TITANS), όπως επίσης (μετά το λανσάρισμά τους πριν από μερικούς μήνες στην έκθεση EUROSATORY 2014 στο Παρίσι), το dedicated δίκυαλο (NYX), το προσάρτημα νυχτερινής σκόπευσης (DAMΩΝ) και την ψηφιακή κάμερα ημέρας και νύχτας που σχεδιάστηκε για χρήση σε τεθωρακισμένα οχήματα (URANIΑ).

Μεταξύ αυτών και o Υπουργός Εσωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Saif bin Zayed Al Nahyan, όπως επίσης και σημαντικές αντιπροσωπείες υψηλόβαθμων στελεχών από Ινδονησία, Νεπάλ, Σαουδική Αραβία κ.ά.

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος συνοδευόμενος από το επιτελείο του και μέλη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Άμπου Ντάμπι έδειξε έμπρακτα τη συμπαράστασή του στις ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν στην
έκθεση περνώντας από τα περίπτερά τους και εκδηλώνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τα προϊόντα όσο και για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κλάδου της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας εντός και εκτός συνόρων.

Η αγαστή συνεργασία της εταιρείας Θέων Αισθητήρες με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά με την υπογραφή συμβολαίου τεχνικής υποστήριξης, το οποίο αποτελεί συνέχεια προηγούμενων συμβολαίων.

Επιπρόσθετα, η Θέων Αισθητήρες ανακοινώνει ότι κέρδισε τρεις νέους διαγωνισμούς που διεξήχθησαν στην Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες και στο Περού. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνική εταιρεία κερδίζει διαγωνισμούς στις δύο πρώτες χώρες και σίγουρα είναι η πρώτη φορά που προϊόντα υψηλής τεχνολογίας που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ελλάδα εξάγονται στις συγκεκριμένες χώρες. Οι ανωτέρω συμβάσεις ξεπερνούν τα 10 εκ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Θέων Αισθητήρες αυτήν την περίοδο συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 330 εκ. ευρώ, έχοντας συνάψει στρατηγικές συμφωνίες με την αμερικανική εταιρεία EXELIS (πρώην ΙΤΤ), με την οποία διεκδικεί προμήθεια έργου στην Αυστραλία και την ινδική εταιρεία ΤΑΤΑ Power SED, με την οποία συνεργάζεται για διαγωνισμό στην εν λόγω χώρα.

Διαβάστε ακόμη:

Ελληνικές εταιρείες συζητούν με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

THEON: Ελληνικές διόπτρες στο Παρίσι σε φημισμένη έκθεση