SBU: «Φλέβα χρυσού» χτύπησαν οι Ουκρανοί – Αποθήκη «έκρυβε» πυραύλους μαχητικών [vid]

Έκπληκτοι έμειναν τα στελέχη των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας (SBU) κατά την διάρκεια επιχείρησης στο Χάρκοβο, όταν εντόπισαν μεγάλη αποθήκη, η οποία εν τέλει αποδείχθηκε ότι ήταν «φλέβα χρυσού» καθώς μέσα σε αυτήν φυλάσσονταν μεγάλος αριθμός πυραύλων για μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και εξαρτήματα για τεθωρακισμένα άρματα μάχης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όλος αυτό ο στρατιωτικός εξοπλισμός κατασχέθηκε και στη συνέχεια παραδόθηκε στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ όπως αναφέρει η SBU, τα εξαρτήματα στην αποθήκη προορίζονταν για κατεστραμμένο ρωσικό εξοπλισμό, τον οποίο οι δυνάμεις εισβολής σχεδίαζαν να επισκευάσουν στο Χάρκοβο, υπό την προϋπόθεση ότι θα το είχαν καταλάβει.

Αυτό αποδεικνύει ότι η Ρωσία σχεδίαζε να θέσει την στρατηγική αυτή πόλη υπό τον έλεγχό της και στη συνέχεια θα την μετέτρεπε ως στρατηγικό «κόμβο» για την μεταφορά και την επιχειρησιακή ανάπτυξη τεθωρακισμένων δυνάμεων δυτικότερα, βαθιά μέσα στην ουκρανική ενδοχώρα. Βάσει των στοιχείων που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αξιωματούχοι της SBU, κατασχέθηκαν:

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, το οπλοστάσιο αυτό είχε προηγουμένως κλαπεί από στρατιωτικές αποθήκες και φαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες σκόπευαν να συνεργαστούν με τις ρωσικές δυνάμεις σε περίπτωση που «έπεφτε» το Χάρκοβο, υποστηρίζοντας τις δυνάμεις εισβολής με ανταλλακτικά και οπλικά συστήματα. Μάλιστα, η SBU αναφέρει ότι όσοι εμπλέκονται το περιστατικό αυτό έχουν εντοπιστεί και λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψή τους.

Δείτε σχετικό βίντεο: