Η λίστα του ΣΔΟΕ και τα ονόματα του ΥΕΘΑ. Τι θα προκύψει…

Οι “σκιές” στο χώρο των εξοπλισμών δεν είναι κάτι νέο. Αν κάποιος προσπαθήσει να θυμηθεί έστω και μία αγορά εξοπλισμών για την οποία “κάτι” ακούστηκε θα δυσκολευτεί πολύ να βρει. Εύκολα βέβαια θα θυμηθεί ότι για καμία αυτό το “κάτι” ποτέ δεν ψάχτηκε. Έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια για να φθάσουμε στην υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου που είναι ο πρώτος που έχει περάσει από το ΥΕΘΑ και κατέληξε στη φυλακή.

Η περιβόητη λίστα του ΣΔΟΕ έχει 32 ονόματα −36 κατά άλλη …έκδοσή της- και τα έξι απ΄ αυτά είχαν σχέση με το ΥΕΘΑ σε διαφορετικές περιόδους και με διαφορετικές κυβερνήσεις.

Κάποιοι απ΄ αυτούς ασφαλώς και παρουσιάζουν σημαντική μεταβολή στην οικονομική τους κατάσταση. Κάποιοι πολύ σημαντική. Κάποιοι ήταν εξαιρετικά ευαίσθητοι ακόμη και στο απλό ερώτημα “πως αυτές οι μεταβολές” και έσυραν και σύρουν με μανία,μίσος,εμπάθεια αλλά και φόβο θα προσθέταμε εμείς ,στα δικαστήρια όποιον τόλμησε να θέσει το ερώτημα.

Ασφαλώς είναι ξεκάθαρο ότι όποιον και να ψάχνει το ΣΔΟΕ δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωτικά ένοχος για οτιδήποτε. Μπορεί όλα και όλοι να αποδειχτούν “καθαροί”. Μακάρι.

Όμως επειδή ακούσαμε και τον πρώην (;) δημοσιογράφο και νυν βουλευτή και κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου να ζητά με αγωνία να εντοπιστούν ποιοι διέρρευσαν την υπόθεση με το ΣΔΟΕ, θα θέλαμε να του επισημάνουμε ότι …δεν είναι αυτό το θέμα! Το ζητούμενο είναι αν έχει βρεθεί κάτι παράνομο.

Και αν πρέπει να ρισκάρουμε μια πρόβλεψη θα σας πούμε ότι δεν πρέπει να περιμένετε και πολλά. Τίποτα μεμπτό δεν θα βρεθεί. Που το ξέρουμε; Ας πούμε ότι έχουμε…προαίσθημα!