ΣΕΚΠΥ: «Επιτυχημένη η DEFEA 2021» – Τα επόμενα βήματα της αμυντικής βιομηχανίας

Την ικανοποίηση του για την επιτυχημένη διεξαγωγή της διεθνούς έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021 εξέφρασε με νέες δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Πολεμικού Υλικού) Αναστάσιος Ροζολής, ο οποίος στην συνέχεια τόνισε την τεράστια σημασία που έχει η ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και οι προοπτικές που έχει.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της έκθεσης είχε επισημάνει τις πέντε προτάσεις της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρου και του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), ωστόσο στις νέες δηλώσεις σχολίασε το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η DEFEA διεθνώς και όχι μόνο.

Ο ίδιος είπε ότι: «Η επιτυχημένη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης DEFEA 2021 αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία και πιστεύω ότι θα αποτελέσει την αφετηρία για να ξεδιπλωθούν στο μέλλον νέες συνεργασίες που θα αποφέρουν πολλά οφέλη για την οικονομία και την ασφάλεια της χώρας. Ειδικότερα για τις ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου, προσδοκούμε η DEFEA να αποτελέσει εφαλτήριο νέων συνεργασιών με μεγάλους παίκτες της διεθνούς εξοπλιστικής αγοράς ώστε με εξωστρέφεια να γυρίσει σελίδα προς το μέλλον, αφήνοντας πίσω λάθη του παρελθόντος».

Τα επόμεναν βήματα και στόχοι

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΣΕΚΠΥ, τις τρεις ημέρες της DEFEA επισκέφθηκαν το περίπτερο του Συνδέσμου πολλές ξένες επίσημες αντιπροσωπείες και πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης με το διοικητικό συμβούλιο, ενώ κλείστηκαν αρκετές ακόμα για το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι συναντήσεις, κατά τη διάρκεια της DEFEA, μελών του ΔΣ του ΣΕΚΠΥ που ξεχώρισαν ήταν με τις αντιπροσωπείες της Πορτογαλίας, της Κορέας, της Γαλλίας, της Μ. Βρετανίας και της Βραζιλίας. Σκοπός των συναντήσεων ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η διερεύνηση τρόπων συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο αποδεικνύοντας τους νέους ορίζοντες που άνοιξε η DEFEA για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.

Επόμενοι στόχοι είναι να:

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Intime News