ΣΕΚΠΥ:Τι πέτυχε η ελληνική αμυντική βιομηχανία στην Ινδία

Ο ΣΕΚΠΥ στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του  Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου,  στην Ινδία, παρέστη δια του προέδρου του στο Ελληνο-Ινδικό forum για θέματα αμυντικής συνεργασίας που πραγματοποιείται για πρώτη φορά με τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού αμυντικών βιομηχανιών της Ελλάδας και της Ινδίας.
 
Από Ελληνικής Πλευράς συμμετείχαν οι εταιρείες  ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, THEON, ISI, EPICOS, ALTUS, EUROPEAN SENSOR SYSTEMS, METKA, AKMON.
 
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης υπήρξε ενδιαφέρον από Ινδικής πλευράς για συνεργασία με τις Ελληνικές Αμυντικές Εταιρείες  για σημαντικό αριθμό  προγραμμάτων μεταξύ των οποίων συνεργασία για την ναυπήγηση Υποβρυχίων αλλά και λοιπών Πολεμικών Πλοίων καθώς και Περιπολικών Σκαφών, Προμήθεια αντιαεροπορικών συστημάτων, Μέσων επικοινωνίας , Κινητών Νοσοκομείων ,Κατασκευή Σύνθετων Αεροπορικών Απαρτίων, κα.

Ο ΣΕΚΠΥ  σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
 
Εκτός όμως των συνομιλιών είχαμε και την έναρξη ή και διεύρυνση συνεργασιών Ελληνικών εταιρειών Μελών του ΣΕΚΠΥ με Ινδικές εταιρείες όπως παρακάτω :
 
– Η ΕΑΒ ήδη έχει προχωρήσει σε παραγωγή απαρτίων για την ΤΑΤΑ και αναμένει νέες παραγγελίες .
 
-Η Θέων Αισθητήρες συμφώνησε να διευρύνει την πολύχρονη συνεργασίας της με την εταιρεία TATA Power SED και σε ότι αφορά τα θερμικά συστήματα. Η Ινδική εταιρεία θα συμπεριλάβει στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της τον πρώτο ελληνικό πυρήνα θερμικής απεικόνισης (IR core) της Θέων Αισθητήρες και τις εφαρμογές αυτού.
Η δεύτερη συμφωνία αφορά στη διεύρυνση της υπάρχουσας συνεργασίας Θέων Αισθητήρες-TATA Power SED κάτω από την ομπρέλα της πρωτοβουλίας «Make in India». Οι δύο εταιρείες διαθέτουν μονάδα συμπαραγωγής στο Bangalore στην οποία τώρα πια θα μεταφερθεί και επιπλέον τεχνογνωσία για την παραγωγή των νέων εξελιγμένων δίκυαλων, των προσαρτημάτων νυχτερινής σκόπευσης και της κάμερας με κανάλι ημέρας και νύχτας που η Θέων Αισθητήρες έχει πρόσφατα σχεδιάσει και παράγει.
 
– Η μοναδική Ελληνική B2B πλατφόρμα www.epicos.com προχωράει στην υλοποίηση της συμφωνίας συνεργασίας με τη Συνομοσπονδία Ινδικών Βιομηχανιών (Confederation of Indian Industry-CII).
 
 
Ο ΣΕΚΠΥ χαιρετίζει τις παραπάνω συνεργασίες και στηρίζει την πολιτική του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για προώθηση της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας στις αγορές του εξωτερικού.