Σεβαστούπολη: «Πλήρης καταστροφή για το ρωσικό αποβατικό πλοίο Minsk» – Αποκαλυπτική φωτογραφία με τις ζημιές

Η ουκρανική επίθεση στη βάση του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε τουλάχιστον δύο πλοία.

Συγκεκριμένα, μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει τις εκτεταμμένες ζημιές στο ρωσικό αποβατικό πλοίο Minsk. Όπως φαίνεται, σχεδόν ολόκληρο το κατάστρωμα του πλοίου έχει καταστραφεί από την επίθεση και την μετέπειτα πυρκαγιά που ξέσπασε.

Ωστόσο, δεν είναι γνωστή η έκταση των ζημιών στο εσωτερικό του πολεμικού πλοίου. Ο έμπειρος ναυτικός αναλυτής H.I. Sutton, σε ανάρτησή του, αναφέρει πως οι ζημιές που υπέστη το «Minsk» είναι ανεπανόρθωτες και δεν θα μπορέσει να επιστρέψει σε υπηρεσία με το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό.

Άλλες πηγές αναφέρουν πως δεδομένης της ηλικίας του σκάφους και της μεγάλης ζημιάς που υπέστη, οποιαδήποτε επισκευή θα ήταν δύσκολη και δαπανηρή.

Ο ιστότοπος Οryx, σχολιάζοντας την φωτογραφία του ρωσικού πλοίου στην αποβάθρα στην Σεβαστούπολη, αναφέρει πως έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά από το ουκρανικό χτύπημα.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην ουκρανική επίθεση με πυραύλους cruise και μη επανδρωμένα αεροσκάφη τη νύχτα της 12ης Σεπτεμβρίου. Το δεύτερο ρωσικό πλοίο που υπέστη ζημιές το υποβρύχιο «Rostov sur Don» της αναβαθμισμένης κλάσης Kilo, για το οποίο δεν υπάρχει ακόμα οπτική επιβεβαίωση.

Φωτογραφία Reuters