Simferopol: Ρωσικό USV έπληξε το κατασκοπευτικό πλοίο του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού [vids]

Ένα σημαντικό πλήγμα για τις ουκρανικές δυνάμεις πέτυχε η Ρωσία, καθώς ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη 28 Αυγούστου 2025, ότι πραγματοποίησε επίθεση με μη επανδρωμένο σκάφος επιφάνειας (USV) σε ένα αναγνωριστικό πλοίο του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, το «Simferopol» στις εκβολές του ποταμού Δούναβη.

Αυτή είναι η πρώτη επιβεβαιωμένη χρήση USV από τη Μόσχα, ενώ η Ουκρανία έχει ήδη χρησιμοποιήσει επανειλημμένα ναυτικά drones για να πλήξει μονάδες του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ο εκπρόσωπος του Ουκρανικού Ναυτικού, Ντμίτρο Πλετεντσούκ, επιβεβαίωσε ότι το πλοίο συλλογής πληροφοριών «Simferopol» χτυπήθηκε στο δέλτα του Δούναβη στην περιοχή της Οδησσού, από ένα ρωσικό USV, στοιχίζοντας τη ζωή σε δύο ναύτες.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι το ουκρανικό πλοίο βυθίστηκε και δημοσίευσε βίντεο από μτη στιγμή της επίθεσης.

Ο εκπρόσωπος του Ουκρανικού Ναυτικού δήλωσε, επίσης, πως δεκάδες ναύτες έχουν τραυματιστεί και κάποιοι αγνοούνται.

Υπενθυμίζεται ότι, οι ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποίησαν επίθεση με drone σε ρωσική κορβέτα κλάσης Buyan-M στη Θάλασσα του Αζόφ.