Spike NLOS: Η Rafael έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου πυραύλου υψηλής ακριβείας 6ης γενιάς [vid]

Η ισραηλινή εταιρεία αμυντικών εξοπλισμών Rafael Advanced Defense Systems Ltd. παρουσίασε σήμερα τους νέους πυραύλους 6ης γενιάς Spike NLOS στην έκθεση Eurosatory στο Παρίσι, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Παρέχει ακριβή ακρίβεια σε εκτεταμένες εμβέλειες, συμπεριλαμβανομένων των στόχων που δεν βρίσκονται σε άμεση επαφή και μπορεί να εκτοξευθεί από αέρος, χερσαία ή ναυτική πλατφόρμα. Λειτουργεί τόσο σε επιθετικό όσο και σε αμυντικό σενάριο, παρέχει τακτική πληροφόρηση και εκτιμήσεις ζημιών σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντάς του να προσαρμόζεται σε στόχους και να ματαιώνει αποστολές στη μέση της πτήσης.

Σύμφωνα με τον Rafael, η έκτη γενιά του Spike NLOS έχει πολλές νέες βελτιωμένες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας που επιτρέπει στα στρατεύματα να κλείνουν τον αισθητήρα του σκοπευτή πιο γρήγορα και να εξουδετερώνουν πιο αποτελεσματικά τις επιθέσεις από απόσταση.

Το Spike NLOS 6ης γενιάς έχει πλέον εκτεταμένη εμβέλεια έως και 50 χιλιόμετρα όταν εκτοξεύεται από ελικόπτερο και έως και 32 χιλιόμετρα όταν εκτοξεύεται από χερσαίες ή ναυτικές πλατφόρμες.

Η νέα γενιά πυραύλων θα μειώσει τις παράπλευρες απώλειες

Οι πιο πρόσφατες δυνατότητες αντιστοίχισης εικόνας του Rafael έχουν επίσης ενσωματωθεί στον πύραυλο για να επιτρέψουν τη γρήγορη μεταφορά εικόνων από τον αέρα.

Στις προηγούμενες γενιές του πυραύλου, το κλείσιμο αισθητήρα-σκοπευτή γινόταν μέσω της μεταφοράς συντεταγμένων στόχου, ενώ τώρα η εστίαση είναι στον ίδιο τον στόχο. Για παράδειγμα, εάν έχουν εντοπιστεί πολλά εχθρικά άρματα μάχης, η δυνατότητα λήψης εικόνας στόχου επιτρέπει στο NLOS να διαλέξει το άρμα μάχης του διοικητή ή το πιο σημαντικό εχθρικό μέσο και να το χτυπήσει.

«Αυτό επιτρέπει την ελαχιστοποίηση των παράπλευρων ζημιών και την υψηλότερη αποτελεσματικότητα, ειδικά σε πιο πυκνά αστικά περιβάλλοντα», δήλωσε η εταιρεία.

Το Spike έχει πουληθεί σε διάφορες εκδόσεις σε 40 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 20 δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Αν και η Ουκρανία ζήτησε από το Ισραήλ να πουλήσει τον πύραυλο στην εμπόλεμη χώρα προκειμένου να καταπολεμήσει τις ρωσικές δυνάμεις, η Ιερουσαλήμ έχει αρνηθεί το αίτημα λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή : Jerusalem Post