Steregushchiy: Η ρωσική κορβέτα εξοπλίζεται με Kalibr και νέους αντιαεροπορικούς πυραύλους [pic, vid]

Η ρωσική κορβέτα πολλαπλών ρόλων τύπου «Steregushchiy» της ομώνυμης κλάσης αναμένεται να αναβαθμιστεί σημαντικά με νέες τεχνολογικές προσθήκες και οπλικά συστήματα που θα ενισχύσουν σημαντικά την δύναμη πυρός της, σύμφωνα με όσα δήλωσε πηγή της ρωσικής ναυπηγικής βιομηχανίας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ρωσικές πηγές πληροφόρησης, η κορβέτα «Steregushchiy» θα ενσωματώσει το νέο σύστημα κάθετης εκτόξευσης 16 κελιών τύπου Poliment – Redut για πυραύλους επιφανείας – αέρος, πρόκειται για τη ναυτική έκδοση του συστήματος αεράμυνας τύπου S-350.

Αφετέρου, θα αποκτήσει το πυραυλικό σύστημα εκτόξευσης βλημάτων cruise επιφανείας – επιφανείας Kalibr-NK. Ακόμα, θα εκσυγχρονιστεί το σύστημα πρόωσης της κορβέτας και θα σημειωθούν βελτιώσεις σε λειτουργικά συστήματα του πλοίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρωσική κορβέτα έχει εκτόπισμα 2.100 τόνους με μήκος 104,5 μέτρα, ενώ ακόμα διαθέτει δύο συστήματα εγγύς προστασίας (Close-In Weapon Systems / CIWS) των 30 χιλιοστών τύπου AK-630M, ναυτικό πυροβόλο των 100 χιλιοστών τύπου A-190 και δύο τετραπλούς τορπιλοσωλήνες των 330 χιλιοστών. Επίσης, έχει υπόστεγο για την μεταφορά και ανάπτυξη ενός ελικοπτέρου ανθυποβρυχιακών αποστολών τύπου Ka-27.

Δείτε βίντεο με το σύστημα κάθετης εκτόξευσης Poliment – Redut: