Su-24: Η πρώτη εμφάνιση ουκρανικού μαχητικού με πυραύλους Storm Shadow – «100% επιτυχία κατά των Ρώσων»

Στις 3 Ιουνίου, άρχισε να κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια εικόνα που δείχνει ένα Su-24 Fencer της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας οπλισμένο με δύο πυραύλους Storm Shadow.

Η εικόνα αυτή είναι η πρώτη οπτική επιβεβαίωση ότι ένα ουκρανικό αεροσκάφος Su-24 είναι εξοπλισμένο με πυραύλους Storm Shadow. Επιβεβαιώνει ότι η Ουκρανία έχει ενσωματώσει επιτυχώς τους πυραύλους Storm Shadow τόσο στην παραλλαγή επιθετικού Su-24M όσο και στο αναγνωριστικό αεροσκάφος Su-24MR.

Τα αεροσκάφη Su-24 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας χρησιμοποιούν ενεργά πυραύλους Storm Shadow, που παρέχονται από την Βρετανία εναντίον ρωσικών θέσεων.

Η μεταφορά αυτών των πυραύλων στην Ουκρανία ανακοινώθηκε επίσημα τον Μάιο, καθιστώντας την Βρετανία την πρώτη χώρα που παρέχει στο Κίεβο τόσο προηγμένα όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

100% επιτυχία των βρετανικών πυραύλων κατά των Ρώσων

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρεζνίκοφ ανακοίνωσε ότι οι πύραυλοι cruise Storm Shadow που παρέχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πλήξει με επιτυχία όλους τους ρωσικούς στόχους τους μέχρι στιγμής.

Οι πύραυλοι, που παραδόθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα, αναμένεται να παρέχουν ενισχυμένες ικανότητες στις ουκρανικές δυνάμεις για να υποστηρίξουν την προγραμματισμένη εαρινή τους επίθεση.

«Από τον συνολικό αριθμό εκτοξεύσεων Storm Shadow που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, και το 100% πέτυχε τους στόχους που έθεσε το Γενικό Επιτελείο», είπε ο Ρέζνικοφ σε συνέντευξή του.

Με πληροφορίες από: The Eurasian Times, The Defense Post  

Φωτογραφία: Wikimedia Commons