Su-25: Η Ρωσία κάνει «φιγούρα» με τα μαχητικά της

Τα πληρώματα των μαχητικών αεροσκαφών Su-25 εξαπέλυσαν πυραύλους και βόμβες εναντίον εχθρικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια ασκήσεων στην περιοχή της Σταυρούπολης, ανέφερε την Τρίτη το γραφείο Τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας. Εν μέσω των εντάσεων με την Ουκρανία και τις χώρες τις Δύσης, η Ρωσία συνεχίζει να κάνει «επίδειξη» των δυνάμεων της, πραγματοποιώντας ασκήσεις με μαχητικά αεροσκάφη.

Οι πιλότοι της εναέριας ομάδας δράσης της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας που πετούσαν αεροσκάφη Su-25SM3 και Su-25SM πραγματοποίησαν χτυπήματα με πυραύλους και βομβαρδιστικά εναντίον των μαχόμενων σχηματισμών του «θεωρητικού» εχθρού σε ένα πεδίο εκπαίδευσης αεροπορίας τη νύχτα κατά τη διάρκεια ειδικών ασκήσεων πτήσης στην περιοχή της Σταυρούπολης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου.

Τα πληρώματα πραγματοποίησαν περίπου 70 προγραμματισμένες επιθέσεις και πραγματοποίησαν περισσότερουςς από 360 βομβαρδισμούς και εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον τεθωρακισμένων επίγειων στόχων, αναφέρει η δήλωση.

Οι στρατιωτικοί πιλότοι των Su-25 εξάσκησαν επίσης τις ικανότητες τους σε υψόμετρο σχεδόν 4.000 μέτρων και σε ταχύτητες που κυμαίνονταν από 300 έως 800 km/h. Πραγματοποίησαν επίσης σύνθετους ακροβατικούς ελιγμούς, διευκρίνισε το γραφείο Τύπου.

Πηγή: TASS / Φωτογραφία Wikipedia Commons