Su-25: «Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν δικό τους μαχητικό αεροσκάφος» είπε ο Ουκρανός Α/ΓΕΑ

Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-25 καταρρίφθηκε χθες στο πεδίο επιχειρήσεων του Μικολάγιεφ στη νότια Ουκρανία, με τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας να διευκρινίζει ότι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας έριξαν το «Frogfoot».

Ειδικότερα, ο Αντιπτέραρχος Μικόλα Όλετσουκ δήλωσε σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Telegram, ότι: «Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν ήταν οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας που κατέρριψαν το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25. Πρόκειται για ξεκάθαρες και συντονισμένες ενέργειες των ρωσικών μονάδων αεράμυνας, για τις οποίες ο ουκρανικός λαός τους ευχαριστεί θερμά. Συνεχίστε έτσι».

Στη συνέχεια ο Ουκρανός Α/ΓΕΑ πρόσθεσε πως «Άλλος ένας εισβολέας έπεσε, άλλο ένα βήμα πιο κοντά στη νίκη μας! Άλλο ένας εχθρικό Su-25 καταρρίφθηκε και θα υπάρξουν περισσότερα». Ο λόγος για τον οποίο ο Ουκρανός αξιωματικός προχώρησε στην ανάρτηση αυτή, εκτός από την θετική είδηση της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους είναι το γεγονός ότι νωρίτερα ρωσικά ενημέρωσης είχαν μεταδώσει την πληροφορία ότι επρόκειτο για ουκρανικό Su-25 που έπεσε από επίθεση ρωσικών συστημάτων αεράμυνας τύπου Buk-M3.

Αφορμή για τις δηλώσεις του Ουκρανού Α/ΓΕΑ ήταν ανάρτηση που έκανε ο γνωστός στρατιωτικός μπλόγκερ «Fighterbomber» ο οποίος συνδέεται με την ρωσική Πολεμική Αεροπορία, για απώλεια ρωσικού Su-25.

Με πληροφορίες από: Ukrinform / Φωτογραφία αρχείου Reuters