Su-25: Ρωσικό μαχητικό συνεντρίβη στη ρωσική πόλη Ροστόφ – Άγνωστη η τύχη του πιλότου [vid]

Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25 φέρεται να συνετρίβη στην περιοχή Ροστόφ της Ρωσίας, σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, το ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Su-25 συνετρίβη στην περιοχή Ροστόφ της Ρωσίας, λόγω πιθανού λάθους του χειριστή.

Το αεροσκάφος Su-25 πιστεύεται ότι πιθανότατα χτύπησε γραμμή ηλεκτροδότησης, με πυροσβέστες να σπεύδουν στο σημείο του συμβάντος. Η τρέχουσα κατάσταση του πιλότου είναι άγνωστη.

Το μαχητικό αεροσκάφος Su-25 «Grach» έχει σχεδιαστεί για να παρέχει άμεση υποστήριξη σε επίγεια στρατεύματα πάνω από το πεδίο της μάχης σε άμεση ορατότητα στόχων, καθώς και να καταστρέφει κινούμενους και σταθερούς επίγειους στόχους με δεδομένες συντεταγμένες και εναέριους στόχους χαμηλής ταχύτητας.

Η είδηση ​​ακολουθεί παρόμοιες αναφορές για επιθετικό αεροσκάφος Su-25 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας που φέρεται να συνετρίβη στην περιοχή Μπέλγκοροντ, κοντά στα ουκρανικά σύνορα, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής πτήσης, σύμφωνα με αναφορές της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (ZVO), στις 17 Ιουνίου.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αιτία του ατυχήματος θα μπορούσε να ήταν μια τεχνική δυσλειτουργία. Στο σημείο εργάζεται επιτροπή της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας».

Ο πιλότος φέρεται να είναι ζωντανός και η τρέχουσα κατάστασή του δεν είναι απειλητική για τη ζωή του, φέρεται να εκτινάχθηκε από το αεροσκάφος πριν εκκενωθεί από την υπηρεσία έρευνας και διάσωσης.

«Το αεροπλάνο κατέρρευσε σε ένα έρημο μέρος, δεν υπήρξε ζημιά στο έδαφος», δήλωσε η Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια.

Πηγή: Euroweekly / Φωτογραφία αρχείου