Su-30: H εντυπωσιακή στιγμή εκτόξευσης του νέου πυραύλου αέρος-αέρος Astra [pic/vid]

Η Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας (IAF), της οποίας η εναέρια δύναμη βασίζεται στα μαχητικά Su-30, κοινοποίησε ένα βίντεο που δείχνει την στιγμή, όταν ένα μαχητικό αεροσκάφος εκτοξεύει με επιτυχία τον πρώτο πύραυλο αέρος-αέρος τύπου ASTRA, σε πτήση δοκιμής.

Οι πυραυλικές δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε εναέρια άσκηση που διήρκεσε τρεις ημέρες, από τις 16 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου. Τα μαχητικά Su-30 είχαν ως στόχο ένα «εχθρικό» jet banshee.

Ο πύραυλος αέρος με το όνομα Astra, που κατασκευάζεται στην Ινδία, δοκιμάστηκε εκτός της ακτής Ορίσα, στον κόλπο της Βεγγάλης από τον Οργανισμό Έρευνας και Ανάπτυξης της Άμυνας. Η δοκιμή διεξήχθη με τη χρήση του αεροσκάφους Sukhoi Su-30MKI και ήταν επιτυχής.

Παρά την επιτυχημένη δοκιμή του ντόπιου πυραύλου, η Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF) δεν βασίζεται μόνο σε αυτόν. Η IAF έχει υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων για επιπλέον 1.000 πυραύλους αέρος-αέρος (AAM) με σκοπό την ενίσχυση του στόλου της, ο οποίος απαρτίζεται από αεροσκάφη MiG και Su-30.

Οι στρατιωτικές πηγές στη Μόσχα και στο Νέο Δελχί έκαναν γνωστό στις 30 Ιουλίου ότι οι 1000 νέοι πύραυλοι AAM (Air to Air Missiles) με τους οποίους εξοπλίστηκε η Ινδική αεροπορία, η αγορά των οποίων συζητάτε από τις αρχές Ιουλίου, είναι περίπου 300 R-27 (AA-10 ‘Alamo’) καθοδηγούμενοι πύραυλοι από ραντάρ με τεχνολογία υπερύθρων μεσαίας και μεγάλης απόστασης, 300 R-73E πύραυλοι μικρής εμβέλειας με καθοδήγηση IR, και 400 R-77 (ΑΑ-12 Adder) μεσαίου βεληνεκούς. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών εκτοξεύθηκαν και τα τρία είδη των παραπάνω πυραυλων.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο: