«Βόμβα» με τα ινδικά Su-30: Θα εξαπολύουν τον υπερηχητικό πύραυλο BrahMos

Το περίφημο ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-30, αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία προχώρησε σε μια ανατρεπτική και επιτυχημένη δοκιμή, καθώς όπως ανέφεραν, κατάφεραν να ενσωματώσουν στο οπλοστάσιο του μαχητικού, τον υπερηχητικό πύραυλο BrahMos.

Τα ειδικά διαμορφωμένα και αναβαθμισμένα μαχητικά Sukhoi Su-30 της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, εξοπλισμένα με τον τρομακτικό και πανίσχυρο υπερηχητικό πύραυλο BrahMos, κατάφεραν να εκτελέσουν την αποστολή, «στέλνοντας μήνυμα» στους περιφερειακούς ανταγωνιστές της, όπως την Κίνα και το Πακιστάν.

Το τελευταίο δοκιμαστικό λανσάρισμα της BrahMos-A, μια έκδοση που ξεκίνησε με αέρα από τον υπερηχητικό ρωσικό-ινδικό πυραύλο κρουαζιέρας, σημαίνει ότι η ολοκλήρωση του οπλικού συστήματος με την πλατφόρμα Sukhoi Su-30MKI είναι πλήρης, ανέφερε η IAF.

Η επιτυχημένη και ανατρεπτική δοκιμή

Όπως ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας, χρησιμοποιήθηκε μια ειδική έκδοση του προηγμένου υπερηχητικού πυραύλου, με την κωδική ονομασία BrahMos-A , για να μπορεί να να ενσωματωθεί στο οπλοστάσιο του μαχητικού και στη συνέχεια δοκιμάστηκε η εκτόξευση του.

Τελικά, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε και πέτυχε τον θαλάσσιο στόχο που είχε τεθεί με απόλυτη επιτυχία, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την μεγάλη ικανοποίηση των Ινδών, καθώς πλέον θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν έναν από τους πιο προηγμένους πυραύλους τον κόσμο, στα καλύτερα μαχητικά αεροσκάφη που διαθέτουν.

Δείτε σχετική ανάρτηση:

Με πληροφορίες από: RT