Su-34: Εντυπωσιακά χαμηλή πτήση από ρωσικά μαχητικά στο Μπέλγκοροντ, αλλά δεν πέτυχαν τον στόχο τους [vid]

Ένα ζεύγος ρωσικών μαχητικών-βομβαρδιστικών Su-34 Fullback φαίνεται σε ένα βίντεο να πετά σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο και να στοχεύει θέσεις των Ρώσων παραστρατιωτικών στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία.

Τα Su-34 έριχναν τις βόμβες τους στις δυνάμεις του «Σώματος Ρώσων Εθελοντών» στο συνοριακό σημείο ελέγχου Grayvoron στο Μπέλγκοροντ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Ενώ ο οικισμός του Grayvoron βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα μέσα στη Ρωσία, το σχετικό σημείο ελέγχου βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα με την Ουκρανία.

Οι βόμβες που εκτοξεύθηκαν από το ρωσικό μαχητικό πιθανότατα είναι τύπου FAB-500Sh, οι οποίες είναι βόμβες ελεύθερης πτώσης υψηλής έκρηξης ειδικά σχεδιασμένες για ανάπτυξη σε χαμηλό υψόμετρο.

Εκτός από τις βόμβες, τα Su-34 αναπτύσσουν ένα επιπλέον στρώμα άμυνας με φωτοβολίδες, ενισχύοντας έτσι την ικανότητά τους να αποτρέπουν εισερχόμενες απειλές κατά τη διάρκεια της αποστολής.

Εν μέσω της συνεχιζόμενης πλήρους κλίμακας εισβολής στην Ουκρανία, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις έχουν βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στο Su-34, το οποίο έχει αναδειχθεί τουλάχιστον αξιόπιστο για επιχειρήσεις τους.

Το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας υποστηρίζει πως η Μόσχα βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας μιας ελίτ μονάδας αεροπορικής επίθεσης με το όνομα «Shtorm», συνδυάζοντας μαχητικά βομβαρδιστικά Su-24 Fencer και Su-34 Fullback.

Πηγή: The Drive / Φωτογραφία αρχείου Reuters