Su-34: Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε δύο νέα αναβαθμισμένα μαχητικά αεροσκάφη [pics]

Η ρωσική United Aircraft Corporation (UAC) παρέδωσε μια νέα παρτίδα μαχητικών-βομβαρδιστικών Su-34 στις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία.

«Η UAC παρέδωσε μια νέα παρτίδα βομβαρδιστικών πρώτης γραμμής Su-34 στις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις. Τα αεροπλάνα έχουν υποβληθεί σε μια σειρά δοκιμών εδάφους και πτήσης και έχουν παραδοθεί στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Το Su-34 διαθέτει εκτεταμένες δυνατότητες μάχης, επιτρέποντάς του να χρησιμοποιεί προηγμένα πυρομαχικά εκτόξευσης από τον αέρα, να αυξάνει το εύρος των στόχων στο έδαφος και στη θάλασσα και να επεκτείνει την ακρίβεια των βομβαρδισμών».

Αυτά τα μαχητικά βομβαρδιστικά είναι πιθανό να είναι η τέταρτη παρτίδα των αναβαθμισμένων Su-34M που παρήγγειλε η Ρωσία το 2020. Επίσης, χρησιμοποιούνται επιβεβαιωμένα στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η UAC παρέδωσε την τρίτη παρτίδα τεσσάρων μαχητικών-βομβαρδιστικών στις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις.

Με βάση ανοιχτές πηγές πληροφόρησης, από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χάσει 21 μαχητικά αεροσκάφη Su-34 και Su-34M.

Με πληροφορίες από: TASS