Su-34 και BMP-3: Περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη και τεθωρακισμένα οχήματα για τον ρωσικό στρατό

Νέες παραδόσεις για τον ρωσικό στρατό πραγματοποίησε ο κρατικός αμυντικός όμιλος Rostec, με νέα μαχητικά αεροσκάφη Su-34 και περισσότερα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-3. Όπως ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία στις 5 Απριλίου, παρέδωσε μια νέα παρτίδα οχημάτων μάχης πεζικού BMP-3 (IFV) στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Τα BMP-3 της σοβιετικής εποχής είναι σχεδιασμένα τόσο για συμβατικό πόλεμο όσο και για εξειδικευμένες αποστολές, εξοπλισμένα με ένα ισχυρό οπλοστάσιο και αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου πυρός. Με μέγιστη ταχύτητα 70 km/h στην ξηρά, αυτά τα οχήματα προσφέρουν βελτιωμένη κινητικότητα στο πεδίο της μάχης.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η θυγατρική Kurganmashzavod που κατασκευάζει τα τεθωρακισμένα, αύξησε την παραγωγική της ικανότητα για την αποκατάσταση των μεγάλων απωλειών του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Σύμφωνα με αναλυτές και το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, η Ρωσία έχει χάσει πάνω από 3.000 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία.

Επίσης, η Rostec ανακοίνωσε στις 5 Απριλίου ότι παρέδωσε και μια νέα παρτίδα μαχητικών-βομβαρδιστικών αεροσκαφών Su-34 στις ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις. 

Το Su-34, μια εξέλιξη του Su-27 Flanker της σοβιετικής εποχής, αποτελεί μια από τις πιο προηγμένες πλατφόρμες μαχητικών-βομβαρδιστικών της Ρωσίας. Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές πληροφόρησης, από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, η Ρωσία έχει χάσει τουλάχιστον 25 τέτοια αεροσκάφη. Σε καμία από τις δύο ανακοινώσεις η Rostec δεν αποκάλυψε τον αριθμό των εξοπλισμών που παραδόθηκαν.

Με πληροφορίες από: Defence Blog / EDR Magazine / Rostec