Su-34: Νέα παρτίδα βομβαρδιστικών για τα ρωσικά στρατεύματα – «Είναι ήδη στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία»

Μια νέα παρτίδα βομβαρδιστικών αεροσκαφών πολλαπλών χρήσεων τύπου Su-34 παραδόθηκε στα ρωσικά στρατεύματα, ανακοίνωσε η ρωσική κυβέρνηση σήμερα στον ιστότοπό της.

«Μια νέα παρτίδα πολεμικών αεροσκαφών Su-34 κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο αεροπορίας Chkalov Novosibirsk της United Aircraft Corporation (μέρος της κρατικής τεχνολογικής εταιρείας Rostec). Τα αεροπλάνα έχουν υποβληθεί σε μια σειρά δοκιμών εδάφους και πτήσης και πραγματοποίησαν πτήση προς τον τόπο υπηρεσίας τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα πολεμικά αεροσκάφη παραδόθηκαν στα στρατεύματα σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συντονιστικού Συμβουλίου της κυβέρνησης για τη διασφάλιση των απαιτήσεων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε η κυβέρνηση.

Το βομβαρδιστικό Su-34 θα αποτελέσει τη βασική δύναμη κρούσης των ρωσικών αεροσκαφών στην πρώτη γραμμή της μάχης στην Ουκρανία. Το πολεμικό αεροσκάφος διαθέτει εκτεταμένες δυνατότητες μάχης που του επιτρέπουν να χρησιμοποιεί προηγμένα πυρομαχικά αέρος-εδάφους, να αυξάνει την εμβέλεια των επίγειων και ναυτικών στόχων και να εγγυάται την ακρίβεια των βομβαρδισμών.

«Οι χειριστές των αεροσκαφών Su-34 χρησιμοποιούν πυραύλους αέρος-εδάφους υψηλής ακρίβειας Kh-29 για να επιτεθούν σε εχθρικούς στόχους εδάφους και συστήματα αεράμυνας σε απόσταση έως και 30 χιλιομέτρων», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: TASS / Φωτογραφία αρχείου Reuters