OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Su-35: «Έχουμε αγοράσει τα ρωσικά μαχητικά», επιβεβαιώνει ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν

27/01/2025 - 15:41
Su-35
Share on FacebookShare on Twitter

Το Ιράν αγόρασε ρωσικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Su-35 δήλωσε σήμερα ανώτατος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, εν μέσω ανησυχιών της Δύσης για την αυξανόμενη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Τεχεράνης και της Μόσχας.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που Ιρανός αξιωματούχος επιβεβαιώνει την αγορά Su-35.

Ωστόσο, ο Αλί Σαντμανί, σύμφωνα με το ιρανικό μέσο ενημέρωσης Student News Network, δεν διευκρίνισε πόσα μαχητικά αγοράστηκαν και αν αυτά έχουν ήδη παραδοθεί στην Ισλαμική Δημοκρατία.

«Όποτε είναι απαραίτητο, πραγματοποιούμε στρατιωτικές αγορές για να ενισχύσουμε τις αεροπορικές, χερσαίες και ναυτικές μας δυνάμεις. Η παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού έχει επίσης επιταχυνθεί», δήλωσε ο αναπληρωτής συντονιστής του ιρανικού Κεντρικού Αρχηγείου Χατάμ ολ Ανμπίγια.

Διαβάστε επίσης: YAK-130: Το Ιράν απέκτησε ρωσικά αεροσκάφη στα οποία θα εκπαιδευτούν οι πιλότοι για τον χειρισμό των Su-35 [vid]

Τον Νοέμβριο του 2023, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε ότι η Τεχεράνη ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την αγορά ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 24 μαχητικά αεροσκάφη.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, Ιράν και Ρωσία υπέγραψαν μια συνολική στρατηγική εταιρική σχέση, η οποία δεν ανέφερε μεταφορές όπλων. Εντούτοις Τεχεράνη και Μόσχα τόνισαν ότι οι δύο χώρες θα αναπτύξουν «στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία».

Η ιρανική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει μόνο μερικές δεκάδες αεροσκάφη κρούσης, συμπεριλαμβανομένων ρωσικών αεροσκαφών καθώς και παλαιών αμερικανικών μοντέλων, που αποκτήθηκαν πριν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Το Ιράν επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει τα ρωσικά μαχητικά Su-35 για να εκσυγχρονίσει τον γερασμένο στόλο της Πολεμικής του Αεροπορίας, αλλά και να αμυνθεί σε ενδεχόμενη επίθεση του Ισραήλ.

Το Su-35 (κωδική ονομασία ΝΑΤΟ, Flanker-E +) είναι ένα ρωσικό μαχητικό πολλαπλών χρήσεων με μέγιστη ταχύτητα ως 2,5 χιλιάδες km/h, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία.

Το Su-35 έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ολόκληρο το φάσμα των υπαρχόντων και μελλοντικών τύπων όπλων αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους, συμπεριλαμβανομένων όπλων υψηλής ακρίβειας. Ο κύριος οπλισμός του είναι το πυροβόλο GSH-30-1 των 30 mm, πύραυλοι αέρος-αέρος μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, αντιπλοϊκοί πύραυλοι Kh-31, Kh-35U ή Kh-59M και διάφορα είδη πυρομαχικών υψηλής ακρίβειας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: SU-35ΙΡΑΝΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗΡΩΣΙΑ

Related Posts

PrSM - THAAD
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Οι ΗΠΑ τετραπλασιάζουν την παραγωγή πυραύλων PrSM και THAAD εν μέσω του πολέμου με το Ιράν

25/03/2026 - 17:02
Eurofighter
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Eurofighter: Τουρκία και Βρετανία υπέγραψαν σύμβαση πολλών δισεκατομμυρίων για την εκπαίδευση και την υποστήριξη των νέων μαχητικών

25/03/2026 - 15:46
στρατιωτική παρέλαση
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Τα όπλα που «έκλεψαν» την παράσταση στην στρατιωτική παρέλαση: Από τις SeaHake Mod4, στους «Κένταυρο» και «Υπερίων» [pics]

25/03/2026 - 14:01

Διαβάστε Επίσης

Σταθερό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο: Αλλαγή φρουράς με νέα πλοία και μαχητικά στη Μεγαλόνησο

Καιρός σήμερα: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1896 ο Λεωνίδας Πύργος γίνεται ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

NYT: Το Ισραήλ προσπαθεί να καταστρέψει την ιρανική βιομηχανία όπλων μέσα σε 48 ώρες, πριν κάνει συμφωνία ο Τραμπ

To Ιράν απειλεί με επιθέσεις και στο στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα, «αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν οποιαδήποτε χερσαία δράση»

Top News

Εριέττα Κούρκουλου - Βύρωνας Βασιλειάδης: Φωτογραφίες από την απόδραση στο Ναύπλιο με τους γιους τους

Ο Έλληνας πρέσβης διόρθωσε το «Μακεδονία» της Μελάνια Τραμπ και «πρόλαβε» μεγάλο ατόπημα

Κόνι Μεταξά: Δεν είμαι ανοιχτή σε νέο έρωτα, περνάω ωραία μόνη 

Σίσσυ Χρηστίδου σε Κωνσταντίνο Βασάλο: «Μπορεί να μένουμε σε μία ιστορία που είναι πολύ τοξική, αλλά να μην το ξέρουμε»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert