Su-35: Η Ρωσία θέλει να κλείσει νέο «deal» με την Κίνα για τα τρομερά μαχητικά

Πριν από λίγους μήνες είχε γίνει γνωστό πως Ρωσία και Κίνα «έδωσαν τα χέρια» για την αγορά των πανίσχυρων ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-35 από το Πεκίνο, που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων λόγω της σημασίας, ουσιαστικής αλλά και συμβολικής της εν λόγω συμφωνίας.

Η Ρωσία όμως φαίνεται πως δεν ήταν ικανοποιημένη με την πρώτη σύμβαση αγοράς της Κίνας των Su-35, γι’αυτό και έχει κινητοποιηθεί για να κλείσει νέα συμφωνία με την Κίνα, προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις του πανίσχυρου μαχητικού αεροσκάφους.

Ειδικότερα, η Ρωσία έχει προσφερθεί να πουλήσει μια ακόμα «παρτίδα» μαχητικών αεροσκαφών Su-35 στην Κίνα στο περιθώριο του φόρουμ «Army-2019»., σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η προσφορά της Ρωσίας

Ειδικότερα, η αρμόδια ρωσική υπηρεσία ανέφερε ότι περιμένει επίσημη απάντηση στην προσφορά που κατέθεσαν στην Κίνα για την αγορά σύγχρονων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού ρωσικής κατασκευής, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων παρτίδων μαχητικών αεροσκαφών Su-35.

Υπενθυμίζεται πως η Κίνα ήταν η πρώτη χώρα που αγόρασε τα μαχητικά αεροσκάφη Su-35 της Ρωσίας, μετά την σύμβαση που υπογράφηκε ανάμεσα στις δύο χώρες το 2015, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για 24 μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί στο Πεκίνο.

Για αρκετούς το Su-35 θεωρείται το καλύτερο μαχητικό αεροσκάφος που επιχειρεί αυτή την στιγμή στον κόσμο, ενώ αξίζει να σημειωθεί και η ποιοτική και την ποσοτική αναβάθμιση που έχει προγραμματιστεί, για την ενίσχυση των αεροπορικών δυνάμεων της Ρωσίας.

Πηγή: TASS