Su-35: Ουκρανοί στρατιώτες βρήκαν τα συντρίμμια ρωσικού μαχητικού που καταρρίφθηκε στη Χερσώνα [pics]

Ουκρανοί στρατιώτες δήλωσαν ότι ανακάλυψαν τμήματα του ρωσικού μαχητικού πολλαπλών ρόλων Su-35 Flanker που καταρρίφθηκε στη νότια Ουκρανία.

Το ουκρανικό πρακτορείο MilitaryAviation.in.UA έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από φωτογραφίες που δείχνουν τα ανακτημένα συντρίμμια του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-35 στην περιοχή της Χερσώνας, στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Προφανώς, πρόκειται για ένα από τα σύγχρονα ρωσικά μαχητικά που καταρρίφθηκαν από ουκρανικά στρατεύματα το καλοκαίρι του 2022. Το μαχητικό αεροσκάφος της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας φέρεται να καταρρίφθηκε κοντά στη Νόβα Καχόβκα.

Στη συνέχεια, η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι κατάφεραν να καταρρίψουν ένα Su-35 που προσπαθούσε να επιτεθεί σε ουκρανικά αεροσκάφη στενής αεροπορικής υποστήριξης.

Το συγκεκριμένο μαχητικό είναι η δεύτερη επιβεβαιωμένη κατάρριψη του σύγχρονου μαχητικού, αφού η πρώτη έγινε τον Απρίλιο του 2022. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έκανε πολλές προετοιμασίες κατά των απειλών Su-35S και Su-30SM πριν από την έναρξη του πολέμου, τον Φεβρουάριο του 2022.

Το ρωσικό μαχητικό φέρει πυροβόλο όπλο των 30 χιλιοστών και μπορεί να ανιχνεύσει στόχους σε περισσότερα από 400 χιλιόμετρα, ενώ το ραντάρ του αεροσκάφους μπορεί να εντοπίσει έως και 30 στόχους ταυτόχρονα.

Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος έχει βεληνεκές άνω των 3.500 χιλιομέτρων χωρίς ανεφοδιασμό. Τα χαρακτηριστικά του «ισχυρότερου μαχητικού τέταρτης γενιάς στον κόσμο» περιλαμβάνουν νέους κινητήρες, ηλεκτρονικά συστήματα και ραντάρ, σύμφωνα με τη Rostec.

Με πληροφορίες από: Defence Blog / Φωτογραφία αρχείου Reuters