Su-35S: Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε νέα παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών [vid]

Μια νέα παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών χρήσεων 4++ γενιάς Su-35S παραδόθηκε στις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις της Ρωσίας (VKS), όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της χώρας, Ντένις Μαντούροφ.

«Οι Ρώσοι κατασκευαστές αεροσκαφών κατασκεύασαν και παρέδωσαν στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας άλλη μια παρτίδα νέων αεροσκαφών», είπε ο υπουργός στην επίσημη τελετή παράδοσης των αεροσκαφών.

Σύμφωνα με την κυβερνητική υπηρεσία Τύπου, το αεροσκάφος Su-35S που παράγεται από το εργοστάσιο αεροπορίας Komsomolsk-on-Amur, έχει περάσει όλες τις εργοστασιακές δοκιμές.

Το Su-35 (κωδική ονομασία ΝΑΤΟ, Flanker-E +) είναι ένα ρωσικό μαχητικό πολλαπλών χρήσεων με μέγιστη ταχύτητα ως 2,5 χιλιάδες km/h, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία.

Το Su-35 έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ολόκληρο το φάσμα των υπαρχόντων και μελλοντικών τύπων όπλων αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους, συμπεριλαμβανομένων όπλων υψηλής ακρίβειας. Ο κύριος οπλισμός του είναι το πυροβόλο GSH-30-1 των 30 mm, πύραυλοι αέρος-αέρος μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, αντιπλοϊκοί πύραυλοι Kh-31, Kh-35U ή Kh-59M και διάφορα είδη πυρομαχικών υψηλής ακρίβειας.