Su-57: Αποκαλυπτικά πλάνα μέσα από το εργοστάσιο παραγωγής των stealth μαχητικών [vids]

Το stealth ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57 έχει ενταχθεί επισήμως στις τάξεις της ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας. Η Μόσχα θέλει οπωσδήποτε να δει το στόλο τους να αυξάνεται σε μέγεθος μέσα στο 2021, ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες που έχει θέσει η στρατιωτική και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας.

Η κατασκευάστρια εταιρεία των stealth μαχητικών «άνοιξε τις πόρτες» της στα μέσα ενημέρωσης και οι αναλυτές είχαν την ευκαιρία να δουν εκ των έσω τη διαδικασία παραγωγής των Su-57, την ίδια στιγμή που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η γραμμή παραγωγής εξελίσσεται σε πλήρεις ρυθμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου ενημερώθηκε για τις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των υπόλοιπων μαχητικών αεροσκαφών Su-57 στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις από την κατασκευάστρια εταιρεία United Aircraft Corporation.

Η σύμβαση, το χρονοδιάγραμμα και οι…Kinzhal

Η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει φέτος να αυξήσει τον αριθμό κατασκευής των stealth μαχητικών αεροσκαφών, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στη σύμβαση που έχει υπογράψει με το Κρεμλίνο.

Η σύμβαση αυτή προβλέπει την παράδοση περίπου 94 αεροσκάφη και ελικόπτερα μέχρι το 2025, εκ των οποίων 22 από αυτά θα είναι τα stealth μαχητικά αεροσκάφη Su-57, που  θα ενταχθούν στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις μέχρι το 2024, ενώ ο στόχος είναι ο αριθμός αυτός να φτάσει τα 76 αεροσκάφη συνολικά μέχρι το 2028.  .

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο επόμενος στόχος που θέλουν να πετύχουν με την ανάπτυξη του stealth Su-57 είναι η ενσωμάτωση του προηγμένου υπερηχητικού πυραύλου Kinzhal, ένα «εφιαλτικό» σενάριο για όποιον αντιμετωπίσει το ρωσικό μαχητικό πέμπτης γενιάς στους αιθέρες.

Δείτε σχετικά βίντεο που δημοσιεύθηκαν:

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία αρχείου Reuters