Su-57: Η Μόσχα θα παρουσιάσει διαφορετική έκδοση του stealth μαχητικού με στόχο τις εξαγωγές

Η Ρωσία αναμένεται να παρουσιάσει μια διαφορετική έκδοση του stealth μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57 στην επερχόμενη Διεθνή Αεροδιαστημική Έκθεση India 2021 που θα διεξαχθεί από τις 3 μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου.

Μετά την ένταξη του προηγμένου ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους σε υπηρεσία στην ρωσική Πολεμική Αεροπορία, η κρατική εταιρεία παραγωγής και εξαγωγής προηγμένων τεχνολογιών Rostec θα παρουσιάσει μια διαφορετική έκδοση του Su-57, που θα αναπτυχθεί μόνο στο πλαίσιο εξαγωγών για τις χώρες που θα θελήσουν να το αποκτήσουν.

Το Su-57E θα είναι η εξαγώγιμη έκδοση του stealth μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων της Ρωσίας και υψηλόβαθμο στέλεχος της Rostec δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι «οι ξένοι πελάτες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο μοντέλο του  μαχητικού πέμπτης γενιάς».

Το ενδιαφέρον για εξαγωγές

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Su-57 E προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον σε πολλές χώρες, επειδή διαθέτει μοναδικές μαχητικές ικανότητες, με προηγμένα λειτουργικά χαρακτηριστικά, ενώ την ίδια στιγμή παρατηρείται αυξημένη ζήτηση στο εξωτερικό για αεροσκάφη επόμενης γενιάς .

Στο πλαίσιο αυτό το Κρεμλίνο θα παρουσιάσει το εν λόγω μαχητικό αεροσκάφος στη Διεθνή Αεροδιαστημική Έκθεση India 2021 με στόχο να προσελκύσει πελάτες ώστε στο μέλλον να καταφέρει την υπογραφή συμφωνιών για την εξαγωγή του Su-57 E, κάτι που θα επιφέρει μεγάλα έσοδα στη Ρωσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευάστρια εταιρεία United Air Corporation ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει φέτος να αυξήσει τον αριθμό κατασκευής των stealth μαχητικών αεροσκαφών, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στη σύμβαση που έχει υπογράψει με το Κρεμλίνο.

Η σύμβαση αυτή προβλέπει την παράδοση περίπου 94 αεροσκάφη και ελικόπτερα μέχρι το 2025, εκ των οποίων 22 από αυτά θα είναι τα stealth μαχητικά αεροσκάφη Su-57, που  θα ενταχθούν στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις μέχρι το 2024, ενώ ο στόχος είναι ο αριθμός αυτός να φτάσει τα 76 αεροσκάφη συνολικά μέχρι το 2028.

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία αρχείου Reuters