Su-57: Η Ρωσία παρέλαβε τέσσερα νέα stealth μαχητικά – Αυξάνεται η παραγωγή τους για το 2023 [pics, vid]

Εξαιρετικά νέα για την ρωσική αμυντική βιομηχανία, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσαν υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και η κατασκευάστρια εταιρεία United Aircraft Corporation, παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορίας της Ρωσίας νέα «παρτίδα» stealth μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς τύπου Su-57 «Felon».

Όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Διευθύνων Σύμβουλος της United Aircraft Corporation δήλωσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων μαχητικών αεροσκαφών τύπου Su-57 και Su-35S στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις για το 2022, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία παραγωγής νέων αεροσκαφών για το επόμενο έτος.

Αυξάνεται η παραγωγή αεροσκαφών

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης και Υπουργός Βιομηχανίας – Εμπορίου, Ντένις Μαντούροφ δήλωσε χθες ότι ελήφθησαν οι σωστές αποφάσεις σε κυβερνητικό επίπεδο, προκειμένου να υποστηριχθεί ορθά το πρόγραμμα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων κατασκευής των αεροσκαφών πέμπτης γενιάς. Ακόμα, νέος εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας τέθηκε σε λειτουργία, ενώ μεγάλωσε το συνολικό εργαζόμενο προσωπικό με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι ρυθμοί παραγωγής».

Από την μεριά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ, δήλωσε ότι το εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών στο Komsomolsk-on-Amur σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή των stealth μαχητικών πέμπτης γενιάς τύπου Su-57. Επιπρόσθετα, δημοσιεύτηκαν πλάνα και εικόνες από τη νέα παρτίδα των αεροσκαφών, με αναλυτές να τονίζουν ότι πρόκειται συνολικά για τέσσερα νέα Su-57.

Επιχειρησιακή ανάπτυξη των Su-57 στην Ουκρανία

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Οκτωβρίου, ο διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ο Σεργκέι Σουροβίκιν, μίλησε για την πορεία της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας «τεταμένη» την κατάσταση στα πεδία επιχειρήσεων, ωστόσο προχώρησε σε κάποια σχόλια αναφορικά με τα οπλικά συστήματα και τα μέσα που έχουν αναπτύξει, κάνοντας μάλιστα αναφορά και στα stealth μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς τύπου Su-57.

Ειδικότερα, ο ίδιος είπε ότι το ρωσικό stealth μαχητικό έχει αναπτυχθεί σε επιχειρήσεις στην διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία και μάλιστα ξεχώρισε για τις ιδιαίτερες ικανότητές του στην εκτέλεση των αποστολών, διαθέτοντας ένα ευρύ φάσμα όπλων που του επέτρεψαν να εξουδετερώσει εχθρικούς στόχους στον αέρα και στο έδαφος.

Ο διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, Σεργκέι Σουροβίκιν.