OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Su-57: Ποια είναι η χώρα «έκπληξη» που θέλει να αποκτήσει το stealth μαχητικό [pics]

13/10/2019 - 09:02
Su-57

REUTERS/Maxim Shemetov

Share on FacebookShare on Twitter

Το ρωσικό stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57 έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών χωρών, οι οποίες θέλουν να ενισχύσουν τις αεροπορικές τους δυνάμεις με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όπως φάνηκε στη Διεθνή Αεροδιαστημική Έκθεση Μόσχας MAKS-2019.

Χώρες όπως η Κίνα, η Αλγερία, το Βιετνάμ και η Ινδία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για να αποκτήσουν και να εντάξουν στο στόλο αεροσκαφών τους, το μαχητικό Su-57, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες μια άλλη ασιατική χώρα μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι και ήδη αρκετοί αντιδρούν…με επιφυλακτικότητα.

Ο λόγος για τη Μιανμάρ,  οποία όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σκέφτεται να αγοράσει το stealth μαχητικό στο πλαίσιο των ταχέως αυξανόμενων αμυντικών δεσμών με την Ρωσία, κάτι που τόνισε και ο πρέσβης της χώρας στη Ρωσία κ. Ko Ko Shein.

Η Πολεμική Αεροπορία της Μιανμάρ και η «ευκαιρία»

Αυτή την στιγμή, η Πολεμική Αεροπορία της Μιανμάρ βασίζεται σε έναν ικανό αριθμό μαχητικών MiG-29, καθώς επίσης και στα κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη  J-7 τρίτης γενιάς και σε ένα μικρό αλλά αυξανόμενο στόλο ελαφρών μαχητικών τέταρτης γενιάς JF-17.

Su-57

Ωστόσο, το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της Πολεμικής Αεροπορίας της Μιανμάρ φαίνεται να επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο σε μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων όπως το Su-30SM, ωστόσο η Μιανμάρ δεν θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει αεροπορική υπεροχή και κυριαρχία έναντι των γειτόνων της, με αποτέλεσμα να κοιτάζει «ακόμα παραπέρα».

Έτσι, προέκυψε το ενδιαφέρον για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς και βάσει των ισχυρών δεσμών με τη Ρωσία, τέθηκε στο προσκήνιο τα stealth Su-57 και ακόμα σε περίπτωση που αποκτηθούν λίγες μονάδες, είναι αρκετά πιθανό να αρκούν για την αποστολή που θα τους θέσει η ηγεσία της Μιανμάρ στο πεδίο επιχειρήσεων.

Αυτό οφείλεται στη μεγάλη επιχειρησιακή εμβέλεια του μαχητικού αεροσκάφους, στα προηγμένα αεροηλεκτρονικά συστήματα, στα stealth χαρακτηριστικά και στα οπλικά συστήματα που θα φέρει όπως ο πύραυλος Kh-47M2 ή ο πύραυλος R-37M μεγάλης εμβέλειας.

Το πρόβλημα και η…αναμονή 

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μιανμάρ είναι το γεγονός ότι δεν έχει λειτουργήσει στο παρελθόν ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη προηγμένης τεχνολογίας, κάτι που θα την αναγκάσει να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές συντήρησης αλλά και στην εκπαίδευση των πληρωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η παραγγελία δώδεκα εκπαιδευτικών αεροσκαφών τύπου Yak-130, προκειμένου να εκπαιδευτούν πιλότοι, πληρώματα και προσωπικά τόσο στα Su-57, όσο και στα Su-30 τα οποία μελλοντικά είναι πιθανό να έχουν έναν συμπληρωματικό ρόλο στο πλευρό των stealth μαχητικών πέμπτης γενιάς.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η Μιανμάρ, όπως και το Βιετνάμ, θα πρέπει να περιμένει μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020, ώστε να είναι σε θέση να προχωρήσει τις όποιες διαδικασίες για τα stealth μαχητικά πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς της Ρωσίας Su-57.

Πηγή: Military Watch Magazine / Φωτογραφίες Reuters

Tags: STEALTHSU-57ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΟΠΛΩΝΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗΜΙΑΝΜΑΡΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ισραήλ - Χεζμπολάχ - Λίβανος
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ ζητά να κηρυχθεί «ανεπιθύμητο πρόσωπο» ο πρέσβης των ΗΠΑ – Ο πρόεδρος Αούν θέλει συμφωνία με το Ισραήλ

04/05/2026 - 19:47
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Η αστυνομία ερευνά νυν και πρώην στρατιωτικούς που θεωρούνται ύποπτοι για διαφθορά

04/05/2026 - 18:59
Εμιράτα
ΚΟΣΜΟΣ

Σειρήνες στα Εμιράτα από ιρανική επίθεση: Αναχαιτίστηκαν τέσσερις πύραυλοι – Πυρκαγιά σε πετρελαϊκή εγκατάσταση

04/05/2026 - 18:26

Διαβάστε Επίσης

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ ζητά να κηρυχθεί «ανεπιθύμητο πρόσωπο» ο πρέσβης των ΗΠΑ – Ο πρόεδρος Αούν θέλει συμφωνία με το Ισραήλ

Ουκρανία: Η αστυνομία ερευνά νυν και πρώην στρατιωτικούς που θεωρούνται ύποπτοι για διαφθορά

Σειρήνες στα Εμιράτα από ιρανική επίθεση: Αναχαιτίστηκαν τέσσερις πύραυλοι – Πυρκαγιά σε πετρελαϊκή εγκατάσταση

Στενά του Ορμούζ: Στις φλόγες εμπορικό πλοίο της Νότιας Κορέας – Ερευνάται αν δέχθηκε επίθεση

Ουκρανία: Η Ρωσία έπληξε πέντε εγκαταστάσεις της Naftogaz – Δεκαπλάσια τα ρωσικά drones σε ουκρανικές υποδομές

Γερμανία: Δεν υπάρχει «οριστική ακύρωση» σχετικά με την ανάπτυξη αμερικανικών Tomahawk

C-390 Millenium: Παραγγελία «μαμούθ» από τα Εμιράτα για 10+10 μεταγωγικά αεροσκάφη

Tο πρώτο ιπτάμενο τάνκερ KC-46 του Ισραήλ ολοκλήρωσε την παρθενική του πτήση στις ΗΠΑ [pics]

Top News

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη «ραγίζει καρδιές» για τον θάνατο του Γιάννη Κολοτούρα: Πίστεψα ότι ίσως το θαύμα να γίνει

O Αντρέας Γεωργίου και ο Νίκος Πολυδερόπουλος ποζάρουν μαζί, κρατώντας τα μωρά τους αγκαλιά

Μαρία Σάκκαρη: Δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι προετοιμασίες του γάμου μου με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση Prorata: Προβάδισμα 13,5 μονάδων για τη ΝΔ, έως το 10% τα ποσοστά για Τσίπρα και Καρυστιανού

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert