Su-57: «Πράσινο φως» για την μαζική παραγωγή των stealth μαχητικών αεροσκαφών

Το stealth μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς Su-57 έχει αντιμετωπίσει πάρα πολλά προβλήματα κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών, με αποτέλεσμα να εξετασθεί και να υλοποιηθεί η αναδιαμόρφωση του  προγράμματος παραγωγής του, όπως έκανε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν ωστόσο είχε ρίξει «βόμβα» όταν δήλωσε πως ο στόλος των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς θα ενισχυθεί αριθμητικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με αρκετούς όμως να κρατούν επιφυλάξεις, καθώς δεν είχε δοθεί πράσινο φως για μαζική παραγωγή Su-57. Αυτό όμως άλλαξε και ο δρόμος είναι πλέον ανοιχτός.

Και αυτό, διότι σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Αλεξέι Κριβορούτσκο, Υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας, επισκέφτηκε το μεγαλύτερο εργοστάσιο αεροσκαφών στη χώρα που βρίσκεται στην περιοχή Komsomolsk-on-Amur και δήλωσε πως είναι έτοιμο να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή του Su-57.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Άμυνας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η κατασκευή του πρώτου Su-57 θα έχει ολοκληρωθεί και το αεροσκάφος θα παραδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία της χώρας μέχρι  το τέλος του 2019.

Στη συνέχεια, προσέθεσε πλέον ότι εξέτασαν και εκτίμησαν την ετοιμότητα του stealth μαχητικού αεροσκάφους, αλλά και την ικανότητα του εργοστασίου για μαζική παραγωγή του Su-57, δίνοντας έτσι το πολυπόθητο «πράσινο φως» για να ικανοποιηθεί ο στόχος του Προέδρου Πούτιν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας είχε ανακοινώσει ως στόχο να αυξηθεί κατά έξι φορές ο υφιστάμενος στόλος των μαχητικών αεροσκαφών Su-57, σε λιγότερο από δέκα χρόνια, προκαλώντας τρομερές αντιδράσεις.

Πηγή: Tass