Su-57: Το επόμενο βήμα για το stealth μαχητικό οι υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal; [pic,vid]

Μετά τα επίσημα «αποκαλυπτήρια» του stealth μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων Su-57 στις τάξεις της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, που επιτέλους ικανοποίησε τις επιθυμίες της Μόσχας για την ενίσχυση των αεροπορικών της δυνάμεων, υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν το επόμενο «βήμα» για τον εξοπλισμό του μαχητικού.

Όπως ανέφεραν πηγές πληροφόρησης στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο επόμενος στόχος που θέλουν να πετύχουν με την ανάπτυξη του stealth Su-57 είναι η ενσωμάτωση του προηγμένου υπερηχητικού πυραύλου Kinzhal, ένα «εφιαλτικό» σενάριο για όποιον αντιμετωπίσει το ρωσικό μαχητικό πέμπτης γενιάς στους αιθέρες.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, η πρώτη «παρτίδα» μαχητικών αεροσκαφών Su-57 μαζικής παραγωγής θα μεταφερθεί στη συνέχεια στο κέντρο δοκιμών του Akhtubinsk, για να χρησιμοποιηθούν σε δοκιμαστικές πτήσεις με τα νεότερα υπερηχητικά πυραυλικά συστήματα στο οπλοστάσιό τους.

Το «παράδειγμα» των Kinzhal και το εξοπλιστικό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η εταιρεία Tactical Missiles Corporation έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη των πιο προηγμένων ρωσικών υπερηχητικών πυραύλων για να ενσωματωθούν σε αεροσκάφη, όπως για παράδειγμα το μαχητικό αεροσκάφος MiG-31K, που φέρει τον πανίσχυρο υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal, οπότε είναι επόμενο να δημιουργούνται «υποψίες» για την ενσωμάτωση πυραύλων όπως ο Kinzhal με το Su-57.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του μαχητικού Su-57 είναι ο συνδυασμός της υψηλής ευελιξίας του και της ικανότητάς του να πραγματοποιεί πτήσεις με υπερηχητική ταχύτητα, ενώ φυσικά είναι εφοδιασμένο με τους τελευταίους τύπους ηλεκτρονικών συσκευών πτήσης. Θεωρείται δε πως είναι εξαιρετικά δύσκολη η ανίχνευσή του, κάτι που κατά τις ρωσικές πηγές «εγγυάται την υπεροχή του έναντι των ανταγωνιστικών αεροσκαφών.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αναμένεται να παραλάβουν 94 αεροσκάφη και ελικόπτερα μέχρι το 2025, εκ των οποίων 22 από αυτά θα είναι τα stealth μαχητικά αεροσκάφη Su-57, που  θα ενταχθούν στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις μέχρι το 2024, ενώ ο στόχος είναι ο αριθμός αυτός να φτάσει τα 76 αεροσκάφη συνολικά μέχρι το 2028.

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία αρχείου Reuters