Su-57: Το ρωσικό μαχητικό απέκτησε νέο «υπερσύγχρονο» ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας

Ένα υπερσύγχρονο ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας εισήχθη στα μαχητικά αεροσκάφη Su-57 και η χρήση του θα βελτιώσει την ποιότητα της μετάδοσης δεδομένων, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Ruselectronics.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου της εταιρείας «Ruselectronics», θυγατρικής της Rostec, ανέφερε ότι το προηγμένο μαχητικό Su-57 είναι πλέον εξοπλισμένο με ένα προηγμένο ενσωματωμένο σύστημα ψηφιακών επικοινωνιών.

Αυτή η σημαντική αναβάθμιση αναμένεται να βελτιώσει ουσιαστικά την ποιότητα μετάδοσης κρίσιμων πληροφοριών κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, όπως αναφέρει.

Επιπλέον, η εταιρεία τόνισε ότι το νέο σύστημα επικοινωνιών έχει τη δυνατότητα για μελλοντική χρήση σε διάφορα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων αυτών από προηγούμενες γενιές.

Το νέο ψηφιακό σύστημα διαθέτει επίσης συσκευές κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης ανθεκτικές στον θόρυβο, δέκτη σχεδιασμένο για σήματα παγκόσμιων δορυφορικών συστημάτων πλοήγησης και δίαυλο επεξεργασίας και συγχρονισμού ψηφιακού σήματος.

Τον Απρίλιο του 2023, η Rostec ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός συστήματος επικοινωνίας με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης ειδικά σχεδιασμένο για τα αεροσκάφη πέμπτης γενιάς Su-57.

Το Su-57 είναι το μόνο επιχειρησιακό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς στον στόλο της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μπορεί να «ανταγωνιστεί» τα αμερικανικά stealth μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35.

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία αρχείου