Su-57 VS UAV «Hunter»: Εντυπωσιακή κοινή πτήση από τα ρωσικά «κοσμήματα των αιθέρων» [vid]

Το υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα θεαματικό βίντεο από την πρώτη «κοινή» πτήση ενός Sukhoi Su-57 με ένα τελευταίας γενιάς μη επανδρωμένο αεροσκάφος «Hunter».

Φαίνεται πως η Ρωσία επιχειρεί να προβάλει με κάθε τρόπο τόσο το μαχητικό 5ης γενιάς Su-57, όσο και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της, αναζητώντας και πιθανούς αγοραστές, αφού το κόστος του είναι υπέρογκο.

Υπολογίζεται πως το κόστος παραγωγής του Su-57 κυμαίνεται από 40 έως 156 εκατομμύρια δολάρια ανά αεροπλάνο, κάτι που περιορίζει την Ρωσία σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να διαθέτει μόνο δώδεκα μαχητικά, κάποια εκ των οποίων μερικά συμμετέχουν σε αποστολές και επιχειρήσεις στη Συρία.

Παρά τις δηλώσεις του Προέδρου Πούτιν ότι μέχρι το 2028 η ρωσική Πολεμική Αεροπορία θα διαθέτει 76 μαχητικά αεροσκάφη Su-57, ο αριθμός αυτός εξακολουθεί να είναι μικρός.

Το UAV «Hunter»

Το «πράσινο φως» για την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών νέας γενιάς δόθηκε το 2012, ενώ το 2018 τα «Hunter» μπήκαν στη γραμμή παραγωγής.

Το Okhotnik είναι ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που αναπτύχθηκε από το γραφείο σχεδιασμού αεροσκαφών Sukhoi της Ρωσίας. Πετάει χωρίς άτρακτο και δεν έχει ούτε οριζόντιους ούτε κάθετους σταθεροποιητές, μοιάζει δηλαδή με το αμερικανικό βομβαρδιστικό stealth B-2 που δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 80.

Δείτε το βίντεο από την κοινή πτήση που δημοσιοποίησε το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: